'Overheid VS twijfelt over opleggen handelsverbod voor smartphonemaker Honor'

De Amerikaanse overheid twijfelt erover om Honor op de 'entity list' te zetten en zo bedrijven uit de VS te verbieden te handelen met de smartphonemaker. Honor was tot vorig jaar onderdeel van Huawei, dat al een paar jaar op die lijst staat.

Van de vier overheidsinstanties die zich erover buigen, zijn er twee voor en twee tegen plaatsing van Honor op de 'entity list', schrijft The Washington Post. Het is onbekend wat de redenen precies zijn om voor of tegen plaatsing op de lijst te zijn. De krant citeert een oproep van politici die aanvoeren dat Honor deels in handen is van de Chinese overheid.

Daar staat tegenover dat bedrijven op de lijst een bedreiging moeten zijn voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. Honor verkoopt zijn smartphones niet in de VS, terwijl het geen componenten of netwerkapparatuur verkoopt. Daardoor heeft de smartphonemaker geen directe handel met de VS.

Desondanks kan een handelsverbod grote gevolgen hebben. Honor-telefoons gebruiken socs van de Amerikaanse chipontwerper Qualcomm en dat mag met een handelsverbod niet meer. Ook Google-diensten als de Play Store op de telefoons zetten is dan niet meer toegestaan.

Huawei heeft zijn marktaandeel op de smartphonemarkt in de afgelopen twee jaar zien kelderen vanwege het handelsverbod. De fabrikant komt in Europa niet of nauwelijks meer met nieuwe modellen en de leveringen zijn in twee jaar tijd meer dan gehalveerd.

Honor Magic 3
Honor Magic 3

Door Arnoud Wokke

Redacteur

21-09-2021 • 15:14

44 Linkedin Whatsapp

Reacties (44)

44
41
24
5
1
15
Wijzig sortering
Misschien mijn kortzichtigheid,

Maar is Uncle Sam niet bezig het zijn bewust, of onbewust een Monopolie positie te krijgen in de Technologie sector?

Want dit is al de zoveelste 'Chinese' Maatschappij die een handelsban krijgt, maar wel als gevolg dat er onderdelen en software geweigerd word, die voor de funcionaliteit zorgt van dat apparaat.

kortom, Waar zijn ze bang voor?

Of is iedereen vergeten dat hun eigen NSA destijds opdracht gat tot het inbouwen van backdoors in Smart tv's? b.v
is Uncle Sam niet bezig het zijn bewust, of onbewust een Monopolie positie te krijgen in de Technologie sector?
Dat proberen ze inderdaad. (En maak je geen zorgen, daar is niets onbewust aan.)

Een andere vraag is: zijn ze onbewust bestaansrecht aan het creëren voor concurrenten van hun eigen monopolisten? Er is bijvoorbeeld al jarenlang een duopolie voor smartphone OSes; iOS en Android, alle andere partijen hebben nauwelijks marktaandeel. Een derde, groot alternatief opzetten betekent niet alleen dat je een nieuw OS moet schrijven, je moet ook de makers van "alle grote apps" overtuigen jouw nieuwe OS te ondersteunen (of een compatibiliteitslaag bouwen). Dat is een gigantisch risico; als het fout gaat ben je niet alleen de investeringen in dat OS kwijt, als het flopt dan raak je de telefoons die dat OS draaien ook niet kwijt. Het is vandaag de dag nog net zo'n groot risico, maar het verschil is dat er nu een partij is die dat risico, noodgedwongen, toch neemt: Huawei heeft nou eenmaal geen andere optie omdat ze niet bij Android kunnen blijven maar wel een OS nodig hebben voor hun telefoons. (Behalve voor telefoons geldt ongeveer hetzelfde verhaal ook voor, onder andere, chips.) Als dit, vanuit de VS gezien, "fout" gaat, dan is er straks een derde mobiel OS dat serieus kan concurreren met Apple en Google. Dat kost de VS niet alleen geld (gemiste inkomsten) en aanzien, het betekent ook dat ze in de toekomst minder goed druk uit kunnen oefenen op andere bedrijven.
kortom, Waar zijn ze bang voor?
Hun positie als enige supermacht kwijtraken. Rekening moeten houden met andere landen. Op het wereldtoneel het niet meer alleen voor het zeggen hebben. Zelf slachtoffer worden van andere landen die de VS dezelfde smerige kunstjes flikken als zij de rest van de wereld (inclusief hun "bondgenoten") al decennialang flikken. Meer dan genoeg dingen om doodsbang voor te zijn...

Ik kan niet wachten op het moment dat China ze een koekje van eigen deeg geeft en alle fabrieken in China verbiedt om zaken te doen met bedrijven die leverancier van het Amerikaanse leger zijn. Ik ben erg benieuwd hoe ontzettend verontwaardigd de VS dan opeens is en welke argumenten ze verzinnen om te beargumenteren dat China niet het recht heeft om dat te doen.
Maar is Uncle Sam niet bezig het zijn bewust, of onbewust een Monopolie positie te krijgen in de Technologie sector?
Het is eerder dat men de voorsprong die men nog heeft zo lang mogelijk wil vasthouden. De Chinese overheid is heel duidelijk men wil op vele gebieden marktleider worden. Dat gebeurt ook niet altijd even eerlijk, extreem lage prijzen om anderen de markt uit te drukken.

Uiteindelijk gaat het om economische macht en die van China is te groot aan het worden. Tijdens corona hebben we nu gezien hoe afhankelijk wij al van China geworden zijn. Maar ook de USA importeert al jaren veel meer uit China dan omgekeerd.

Van die afhankelijkheid moeten we af. De USA is een machtsblok en kan dat veel eenvoudiger dan een verdeeld Europa.
Uiteindelijk gaat het om economische macht en die van China is te groot aan het worden
Pure hypocrisie. Als Amerika een voorsprong heeft en die gebruikt om anderen uit de markt te drukken, is alles ok. Freedom of Enterprise heet dat dan. Alles wat Amerika doet, is goed, in hun ogen tenminste. Zelf verkopen ze ZELF eerst al hun industrie aan de Chinezen (zelfs Trump's MAGA hoedjes werden in China gemaakt) en vervolgens gaan ze klagen dat er niets meer in de VS gemaakt wordt.

Feit is gewoon dat iedereen (wij inclusief) het wel ok vonden om China, Taiwan en Korea als LaLoLa te gebruiken/misbruiken om onze rommel te laten maken voor weinig. Maar nu in ieder geval China zelf vindt dat ze niet het rijkste ontwikkelingsland ter wereld willen zijn, en zelf in de 'drivers seat' willen zitten, krijgen we ineens spijt van onze (naïeve) beslissing alles aan hen uit te besteden. Dus wat doe je dan? Je maakt van China de grote boeman. En iedereen trapt erin. Ineens maken we ons zorgen om mensenrechten en oneerlijke concurrentie. Newsflash: hun mensenrechtenbeleid is niet wezenlijk anders dan 30 jaar geleden (of nóg langer, Meneer Zedoung was een soort Stalin), maar het was allemaal ok toen ze nog lief goedkope rommel voor ons maakten.

Ik wéét dat China een twijfelachtige reputatie heeft vwb copyrights, maar dat is iets dat de rest van de wereld heel makkelijk kan aanpakken als men maar eensgezind optreedt. Ook zijn ze inderdaad niet echt helemaal top wat mensenrechten betreft, maar ik heb een beetje tabak van die selectieve verontwaardiging. Er zijn genoeg landen waar het ook erg is, maar daar kraait geen haan naar. Men gebruikt het nu als leverage om te kijken of ze China er weer onder kunnen krijgen. Over oneerlijke concurrentie gesproken. Ondertussen kunnen onze vrinden in het Midden Oosten doen wat ze willen, want daar zijn wij afhankelijk van (olie enzo).
En over de VS zelf kunnen we nog een aparte boom opzetten als het over ethiek, mensenrechten en misbruik van economische macht gaat. Het feit alleen al dat zij unilateraal beslissen dat de rest van de wereld geen zaken meer mag doen met Iran bijvoorbeeld is gewoon dictatoriaal. Puur machtsmisbruik en behoorlijk pikant als je de geschiedenis van Amerika vs Iran kent.

Dus ja, China is alles behalve ok, maar dit soort embargo's gaan puur om economische macht. Niets ethisch aan het optreden van de VS.
Het zou juist erg hypocriet zijn als ze Honor GEEN handelsban zouden opleggen. Ze hebben Huawei destijds beschuldigd (terecht of onterecht doe ik geen uitspraak over) van te nauwe banden met de Chinese overheid te hebben en in de praktijk een overheidsinstantie te zijn.

Eind vorig jaar/begin dit jaar heeft Huawei Honor verkocht aan (kort door de bocht) de Chinese overheid zelf. Hiermee heeft Honor nu nauwere banden met de Chinese overheid dan Huawei (waarschijnlijk) ooit gehad heeft.
Vooral als ne weet dat het gevaar van Huawei telecom spullen is dat de VS niet meer kon afluisteren. Het was zo mooi met de Cisco netwerk apparatuur met ingebohwde backdoor. Plotseling kwam er een concurrent zonder backdoor. Gevolg: EEN GEVAAR VOOR DE VEILIGHEID VAN DE VS. Er was maar 1 oplossing: zwart maken en verbieden...
Dit is voor mij ook de hoofdreden dat Amerika begonnen is met Huawei te boycotten. Het gevaar voor Amerika dat hun telecom spullen niet meer (volledig) in de backbone van het telefonie netwerk gebruikt worden, in de huidige 4G en/of de nieuwere 5G netwerken.

De boycotten kwamen ook pas toen Huawei met 5G apparatuur aankwam, en Europa en Amerika geen goed eigen telecom backbone systeem konden aanbieden.
Welke backdoors in smart TVs? Of bedoel je soms de 'Clipper Chip'? Die was ontworpen voor telefoons, niet voor TVs.

Je punt staat dat de VS een lange staat van dienst in het promoten van cryptografische standaarden of implementaties die verzwakt/ondermijnd zijn. Liever heb ik dat er wereldwijd verplicht open standaarden en implementaties worden gebruikt waardoor iedereen erbij gebaat is om te zorgen dat geen enkele geheime dienst versleutelde data simpelweg kan ontsleutelen zonder de vereiste private key/secret.

[Reactie gewijzigd door De Vliegmieren op 21 september 2021 15:33]

Dan nog blijft het spannend: DES was een open standaard, maar pas vele jaren na invoering bleek dat de NSA de zogeheten S-boxes in DES hadden gemanipuleerd om zo te kunnen profiteren van differential cryptanalysis, een cryptografische techniek die bij niemand bekend was op dat moment.
oh, ik dacht gelezen te hebben dat dit Smart TV's betrof.

maar wat betreft de cryptografische standaarden of implementaties als open standaard te houden...
weet ik niet zeker.

Om 1 of andere reden heb ik dat liever closed source, want dan kan je alle leaks en fouten op 1 bron herhalen.
Hoe wel Open Source wel efficiënter, lees: sneller, werkt.

Maar misschien is het wel het onderbuik gevoel.
Liever heb ik dat er wereldwijd verplicht open standaarden en implementaties worden gebruikt waardoor iedereen erbij gebaat is om te zorgen dat geen enkele geheime dienst versleutelde data simpelweg kan ontsleutelen zonder de vereiste private key/secret.
Ook een open standaard moet door iemand ontworpen worden. En die partij kan erbij gebaat zijn (of, ertoe gedwongen worden) dat de geheime dienst van hun eigen land een backdoor heeft. De waarde van een backdoor in een wereldwijd gebruikt algorithme is gigantisch, letterlijk onbetaalbaar!

En nee, "open standaard" is niet hetzelfde als "geen backdoor", kijk maar naar Dual EC DRBG.
Alle Intel (en vergelijkbare AMD varianten) CPU's zijn volledig toegankelijk voor de "juiste" veiligheidsdiensten via de Intel Management Engine.
Maakt niet uit of je Tails, Archlinux of Windows 95 draait.

Ik weet niet veel over Smart TV's maar het is aannemelijk dat hier vergelijkbare spionage hardware in gebakken zit.

/edit: vanaf de introductie van Intel Management Engine natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door electricretard op 21 september 2021 16:12]

Nee,
stilstand is achteruitgang.


China is op al veel vlakken de gelijkene van de VS en beter. Het idee wordt gewekt dat wanneer het een wordt geblokt de industrie daar om zee wordt geholpen,
alleen China is ruwweg 4x zo groot als de VS en daar houd china zelf strenger rekening mee. Ten alle tijde meerdere partijen en het kinderachtig gedoe van de VS versterkt dat alleen maar.
Zeker weten, China is Amerika al lang op het veel vlakken voorbij...
De Nederlandse staat heeft ook een geschiedenis van het verzwakken van cryptografie, wij speelden at spelletje mooi mee met de Amerikanen.

Huawei wordt gebruikt om allerlei stinkende zaakjes voor elkaar te krijgen, maar de VS lijkt daar steeds maar geen sluitend bewijs voor te vinden. De Chinezen zijn ze aan het verslaan op het vlak van industriële spionage en dan is een handelsverbod daarop een logische politieke actie.

Met Google en Android heeft de VS in Europa al effectief een monopolie op technologie. China heeft Baidu en soortgelijke, Rusland heeft Yandex en vrienden, maar wij hebben ons van de Amerikanen afhankelijk gemaakt. Zowel de Russen als de Chinezen hebben een eigen chipindustrie, en wij sponsoren de Amerikaanse bedrijven om alsjeblieft hier ook chips te bouwen. China manipuleert alle concurrentie die het land binnenkomt door eisen te stellen die de privacy verre van ten goede komen en Rusland blokkeer gewoon hele IP-ranges als je iets zegt dat Poetin niet uitkomt. Europa heeft gefaald in het meedoen aan de tech race, dus wij zijn compleet afhankelijk van de Amerikanen, maar dat is voor de concurrerende grootmachten geen probleem.
Zoals de waard is...
Maar de USA hebben geld nodig en dat verdienen ze traditioneel het best in een oorlog.
Ik zet in op eentje met Chna... :(
Daar is helemaal niets onbewust aan.
Het is puur economisch protectionisme, met nationale veiligheid als vals argument.

De VS ziet met lede ogen dat China snel evolueert van de fabriek en copy machine van de wereld, naar een land met sterke R&D en ontwikkelingscapaciteit, terwijl op hetzelfde moment de VS het moet hebben van georganiseerde brain drain vanuit de ganse wereld, het opkopen van beloftevolle buitenlandse start-ups en het saboteren van anderen die succesvol zijn.
Ze hebben op die manier jaren geleden ook de opmars van de Japanse economie stevig onderdrukt, omdat die te sterk werd en een grote concurrent van de VS werd. De geschiedenis herhaalt zich.

Je moet maar eens wat wetenschappelijke papers bekijken van Amerikaanse universiteiten, je zal dan merken dat er bij de auteurs voornamelijk buitenlandse namen voorkomen.
Ik denk dat het uiteindelijk goed nieuws is. Android is toch hèt OS op smartphones geworden inclusief alle goeds van Google. Ontwikkelaars zijn lui geworden omdat ze alleen maar hoeven na te denken over Android. Innovatie op dat gebied is redelijk doodgebloed of komt nauwelijks van de grond.
De Chinezen zijn niet zo gek als je soms zou denken en komen vroeg of laat met een alternatief. Dan passen we meteen de wet van de remmende voorsprong toe en is de kans aannemelijk dat het alternatief beter aansluit op de Aziatische markt dan het verhaal uit de VS.
De diversiteit op de markt zal toenemen, ontwikkelaars zullen rekening moeten houden met een bredere markt (met een beetje gelukt meer open standaarden) waardoor het makkelijker wordt om die markt te betreden.
Helemaal aan het eind van het verhaal zal de EU nog een keer komen opdraven met een zwaar gesubsidieerd omslachtig en onwerkbaar verhaal wat zo veilig is dat ze het zelf niet wensen te gebruiken... maar ach.
Bij Huawei hangt er een enorme rookgordijn om de eigenaars/aandeelhouders te verhullen.
En ga mij niet vertellen dat de medewerkers alle aandelen bezitten, want dat is larie.

Bij Honor is dat niet anders.

Als ze zoveel moeite doen om te verhullen wie de touwtjes in handen hebben, dan is het meer dan terecht om sancties op te leggen.

En in communistische China is het uiteindelijk altijd CCP die alles bepaalt zonder onafhankelijke rechters.
En waarom zou dat de VS iets uitmaken. Honor verkoopt niets in de VS. Dat maakt dat ze ook niet tot nauwelijks een bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS kunnen zijn.

Geen enkele hardware van Honor gaat de Amerikaanse grens over.
Waarom zou je je vijanden wijzer, rijker, invloedrijker etc etc maken dan nodig?
En jah, CCP China mag gerekend worden tot een van de vijanden, net zoals de Russen.
Het is alleen jammer dat zoveel mensen fan van China/ccp zijn. Dat zie je zelfs hier op Tweakers al.

Als je je even verdiept in de ccp dan moet je wel tot de conclusie komen dat dit de vijand van de vrije wereld is.

Ik vind de VS ook een walgelijk land trouwens, maar ik leef liever in een wereld die gedomineerd wordt door de VS dan een Orwelliaanse wereld waarin de CCP bepaalt wat je doet, denkt en zegt.

[Reactie gewijzigd door marhalm op 21 september 2021 19:20]

Ja want iedereen die anders is is eng en zijn je vijanden.

Je laat je bang maken, ze zoeken weer een gezamenlijke vijand zodat je niet zo kritisch kijkt naar de misstanden om je heen.

En het werkt...

[Reactie gewijzigd door Flagg op 21 september 2021 19:40]

We leven hier niet in een perfecte situatie, maar bestaat er wel zo'n samenleving?
Je zegt "ze", ik neem aan dat je daarmee NLs overheid bedoelt.
Als de overheid hier iets van dwang toont om je verplicht te vaccineren of 0,001% van de mensen onjuist bejegend met bv kinderopvang, mogen we hier ons mond open doen en onafhankelijke rechters om rechtsspraak vragen. Desnoods sturen we ze naar huis door te stemmen.

Maar in China? Ze zullen hele dorpen/steden/bevolkingsgroepen/anders denkende (intellectuelen, artiesten, etc) zomaar laten verdwijnen en alle sporen ervan uitwissen. En dat doen ze niet enkel in China en bij Chinezen.

Reken maar erop dat ik wil dat CCP wordt teruggedrongen.
Waarom zou dat een rookgordijn zijn? Dat past juist heel goed in de Chinese opvattingen. Ik kan me voorstellen dat dit zelfs een van de redenen was om Huawei aan te pakken. Voor westerse oligarchen moet het een nachtmerrie zijn dat corporaties in het bezit zouden komen van hun eigen werknemers,

Zelf ben ik voorstander van een samenleving waarin mensen zo veel mogelijk eigen ondernemers zijn. Dan wel als zelfstandige ondernemers of anders door deelneming in de bedrijven waarin ze samenwerken met anderen. Dat lijkt me een beter idee dan bedrijven een verlengstuk te laten zijn van aandeelhouders, die naar believen winstgevende bedrijven de nek omdraaien om hun geld elders winstgevender te investeren, en daarmee ook de bestaanszekerheid van duizenden mensen aantasten. Zo is veel productie naar lage lonen landen verhuist

Wat we zien is dat als de macht bij een kleine groep kapitaalbezitters komt, zoals in het verleden grootgrondbezitters, dat ze hun werknemers steeds meer in horigen veranderen om macht over ze uit te oefenen. Ze vergroten de afhankelijkheid en onzelfstandigheid van mensen steeds verder om ze door middel van angst er onder te houden.

Het is best opmerkelijk dat het idee van gedeeld eigenaarschap van ondernemingen slechts bestaat bij externe aandeelhouders. Het is veel logischer dat degenen die aandeel hebben in de productie ook aandeel hebben in het eigendom en daarmee de winst.

Nu zien we de vreemde omkering dat inkomen van werknemers niet uit de winst of winstreserves wordt gehaald, maar als kosten worden beschouwd. En dat financieringskosten als inkomen voor kapitaalverschaffers worden voorgesteld en hoofddoel van de onderneming.

Ik zou het logischer vinden dat mensen de opbrengsten van hun eigen werken mogen genieten. Doen ze het beter verdienen ze meer en bouwen ze meer ondernemingsreserves. Toen ik jong was was het algemeen aanvaarde idee dat de hoofddoelstelling van elke onderneming continuïteit was. Het was immers de inkomstenbron van zijn mensen.

Door Aandeelhouders achter investeringsmaatschappijen centraal te gaan zetten, verdwijnt ook de menselijkheid uit het systeem. Mensen wordt behandeld als iets negatiefs: onkosten. Iets wat de gevoelloos winst maximaliserende kunstmatige rechtspersonen willen wegbezuinigen als concurrent van de eigen winst.

Ik vind dit geen gezond uitgangspunt voor een samenleving, iets wat veel leed oplevert.

[Reactie gewijzigd door Elefant op 21 september 2021 21:26]

Het klinkt erg mooi, maar Huawei is bekend ervoor zijn medewerkers nogal uit te buiten. Dit mede-eigenaarschap helpt dus niet zo geweldig veel.
Dat vind ik moeilijk te beoordelen. Je wil dit in een breder kader plaatsen en realiseren dat een land als China uit extreme armoede komt. Veertig jaar geleden was het welvaartspeil zelfs lager dan de Afrikaanse landen op twee na. Om daar uit te komen heeft China in feite de uitbuiting van westerse corporaties geaccepteerd in ruil voor technologiekennisoverdracht. Je zou kunnen zeggen dat om uit de shit te komen, hele generaties extreem zware werkomstandigheden, en extreem lange werkuren hebben moeten accepteren.

In landen als India is dat beslist niet anders. Je zult toch eerst welvaart moeten scheppen voor je daar geleidelijk iets in kan wijzigen. Nog steeds kan China niet op haar lauweren rusten, zeker niet in het vijandelijke klimaat dat westerse machthebbers nu aan het scheppen zijn.

Daarom vind ik het ook zo gemeen dat het Westen een opkomend land weer kopje onder wil duwen omdat ze niet wil toestaan dat ze ons economisch voorbijgaat, zelfs al is het land twee keer zo groot als VS en EU bij elkaar. Het is wel heel gemakkelijk om vanuit een luxe positie van hoge welvaart, door noodzaak gedreven landen met minder welvaart de les te lezen en dan ook nog je uiterste best doen om die landen te laten mislukken, door ze economische sancties op te leggen en ze tot hoge militaire uitgaven te dwingen door ze te bedreigen.

Wat denk jij dat maatregelen tegen Huawei voor gevolgen hebben voor het personeel van Huawei?

Dat hele mensenrechtenverwijt is door westerse oligarchen bewust ontwikkeld om de aandacht af te leiden van de armoede die zij veroorzaken en in stand proberen te houden in andere landen om hun eigen dominantie te beschermen. Als wij landen echt willen helpen moeten we ze toestaan om onafhankelijk welvaart te bereiken.

Maar kijk wat ons buitenlands beleid werkelijk doet. We hebben de welvaart van landen in het Midden Oosten compleet vernietigd. En Afghanistan met 40 mln inwoners heeft na 20 jaar westerse bezetting en "hulp" nu een nationaal inkomen dat even groot is als Den Bosch. Ja, je leest het goed. 2300 miljard uitgaven aan Afghanistan heeft een extreme armoede opgeleverd. Ze kunnen nu sterven van de honger met meer vrouwenrechten, want dat laatste komt eerst bij ons.

Onze media draaien de dingen steevast om: Eerst moet je welvaart ontwikkelen, dan ontstaat een welvarende middenstand en hoogopgeleide bevolking, dan ontstaat de roep om meer inspraak en vrijheden.

Het is opvallend hoe onze westerse politiek en media een aanklaagmachine zijn naar andere landen, maar nauwelijks bereid zijn om de groeiende armoede in de rijke landen aan de kaak te stellen. Die laatste is veel onethischer omdat zij niet ontstaat door nood, maar extreem oneerlijke verdeling van de opbrengsten van productie. Maar omdat men dat niet aan de kaak wil stellen, loopt de politiek en de media er met een grote boog omheen.

Het westen heeft extreme macht en rijkdom, maar dat legt de morele lat ook veel hoger. Niet alleen om eigen misstanden uit te roeien maar ook anderen omhoog te helpen. Dat schijnt men niet te realiseren hier.

In plaats daarvan hanteren onze machthebbers een zero-sum-game-denken waarin de rest er juist onder gehouden moet worden om de eigen macht te handhaven, niet alleen over andere naties, maar ook de eigen bevolking. Logisch want extreme welvaartsverschillen kun je alleen in stand houden door middel van onderdrukking.

Wat men heel sluw doet, is de woede over achteruitgang in eigen landen door steeds schevere arm-rijk-verhoudingen, te richten naar opkomende landen door die de schuld te geven. Maar die achteruitgang is daar niet door veroorzaakt. Het is een klassieke wending die machthebbers gebruiken om bedreigende ontevredenheid te ontvluchten. Dat lag ook mede ten grondslag aan WW1 en WW2.

Nee, ik denk dat wij onze focus beter naar binnen kunnen richten. Haal eerst de balk uit je eigen oog voor je de splinter uit het oog van een ander gaat halen.

Je wordt niet beter door anderen omlaag te halen.

[Reactie gewijzigd door Elefant op 22 september 2021 12:32]

Had eerder verwacht dat ze zich op Xiaomi zouden richten.
Ja want daar werkt en toilet juffrouw die ook in het leger heeft gewerkt.

Duidelijke zaak toch...
Wellicht nog een veel betere zaak dan tegen Huawei.

Als het er zo dik op ligt dat ze eigenlijk geleid worden door de Chinese overheid dan moet je er niet mee willen werken hoor.

Hoorde ook dat een aantal medewerkers van de assemblage afdeling ook in di het leger zijn geweest.....
Eigenlijk ook wel hypocriet, want Amerika zelf, (zowel het volk als hun leiders), hebben een zeer nauwe band met de defensie/het leger.
Eigenlijk precies hetzelfde dus als in China...

Maar China is on ieder geval de Bad Guy.... Waarom weet ik ook niet
Hebben ze geprobeerd, xiaomi heeft de rechtszaak gewonnen. En toen werd de ban opgeheven.
Hoe duidelijker wil je hebben dat het 99% economisch gedreven is.
Als je de telefoon al zou hebben gekocht, maakt dat verder toch weinig uit? Alleen updates wordt ff een dingetje, maar daar worden ook vaak wel manieren gevonden om dit op te lossen. Kijk maar hoe Xiaomi dit heeft opgelost (niet dat ik dan nog hun spul zou kopen, want ik ben een Android gebruiker).
Mag ik vragen waarom u geen Android van xiaomi zou kopen? Aangezien ik er zelf 1 heb ben ik erg benieuwd, ook wat u als alternatief zou aanraden
Xiaomi had toch een ban gekregen op handel met de USA? Android = USA product.. Zoiets zat ik te denken.
er is uiteraard geen ban op Android. android is open source, iedereen kan het gebruiken.
ze kunnen enkel geen Google services gebruiken.
Nou, er waren wel een paar bedrijven uit China die er van afstapte omdat het uit de USA komt. Ik snap dat een opensource product niet echt te verbannen is hoor. Maar dan kan de fabrikant nog wel bepalen om er van af te stappen.

Groot nadeel van Android hebben maar geen Google, is dat je alles moet doen met sideloaden of een aftermarket appstore. Dat kan natuurlijk ook een reden zijn voor de omschakeling naar iets 'non-android'.
Dat klopt, xiaomi heeft de rechtszaak gewonnen.
Welke toestel heb je van Xiaomi? En welke ROM?
dat maakt toch degelijk wel wat uit, als de play store er niet meer op staat want dat is verboden. heb je weinig meer aan het smart gedeelte van de telefoon. als je geen updates meer krijgt omdat dat van het handels akoord ook niet meer mag. kan je je telefoon eigenlijk niet meer veilig gebruiken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee