Meer dan 6.000 brieven naar Roosendaalse ouders vanwege vuurwerkoverlast

Foto: Pexels

Alle Roosendaalse ouders met kinderen in de leeftijd categorie van 12 t/m 23 jaar een brief ontvangen van burgemeester Van Midden.

Het gaat hierbij om circa 6100 brieven. In deze brief vraagt hij ouders om met hun kind(eren) in gesprek te gaan over vuurwerk, zie hieronder. Puur vanuit preventie oogpunt.

Brief vuurwerkoverlast

“Het is u vast niet ontgaan; de afgelopen periode is een onrustige situatie ontstaan in delen van onze gemeente door aanhoudende vuurwerkoverlast. Harde knallen, hoge steekvlammen, objecten die in brand vliegen. Met name jongeren die zich, op een intimiderende manier, schuldig maken aan het afsteken van illegaal vuurwerk in de wijken.

In tijden dat je als jongere niet op stap kunt, niet samen kunt komen met je vrienden en vriendinnen, niet kunt sporten, kan ik me goed voorstellen dat op den duur de verveling en baldadigheid de overhand nemen. U kunt zich dat mogelijk ook voorstellen. Maar wat er nu gebeurt gaat alle perken te buiten. Mensen voelen zich niet meer veilig op straat. Er ontstaat schade en mensen en huisdieren worden dagelijks opgeschrikt door luide knallen. Dat kan niet de bedoeling zijn en dat vraagt om krachtige maatregelen. Het is niet “vet” wanneer er mortierbommen en cobra’s door de lucht vliegen. Of het nu de jongere is die de lont aansteekt, of de jongere die het stoer vindt dat een vriend of vriendin dit doet.

Ik ben burgemeester van álle Roosendalers en ben verantwoordelijk voor onze prachtige gemeente. Het verstoren of in gevaar brengen van de openbare orde en veiligheid sta ik niet toe en ik pak door met passende maatregelen indien dit wel gebeurt. Dit doe ik ook voor u en uw kind of kinderen. Het oplossen van problemen door gedrag van jongeren is niet alleen een taak van de gemeente, politie, of jongerenwerk, maar ook een verantwoordelijkheid van de ouders. Het is onze gezamenlijke taak om kinderen duidelijk te maken wat wel en niet op straat getolereerd wordt.

Ik wil u vragen om (nogmaals) het gesprek met uw zoon of dochter aan te gaan over wat er nu gaande is in Roosendaal. Wat vindt uw kind hiervan? Keurt hij of zij het af of werkt het juist aanstekelijk om ook mee te doen? Speelt uw kind mogelijk een rol in deze onrustige situatie? En is uw kind zich bewust welke gevolgen andere mensen kunnen ondervinden van deze overlast?

U, als ouder, speelt een essentiële rol welke normen en waarden we onze kinderen leren. Wanneer u advies of ondersteuning wenst dan kunt u ook contact opnemen met de gemeente via 14 0165.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen