Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Treffers Weghorst helpen Wolfsburg aan zege

Twee treffers van Wout Weghorst hebben VfL Wolfsburg aan de overwinning op Werder Bremen geholpen. De oud-spits van AZ speelde daarmee de hoofdrol in een waar doelpuntenfestijn, 5-3. Wolfsburg klom naar de vijfde plaats in de Bundesliga.

In de 37e minuut zette Weghorst Wolfsburg op voorsprong. Opvallend genoeg was dat al het vijfde doelpunt van de wedstrijd, 3-2. Leonardo Bittencourt had de openingstreffer, voor Werder, voor zijn rekening genomen. Daarna scoorden Ridle Baku en John Brooks voor de thuisclub, alvorens Kevin Möhwald de 2-2 maakte.

Meteen na de hervatting kwam Werder weer terug. Opnieuw scoorde Brooks, maar ditmaal werkte de Amerikaan de bal achter zijn eigen doelman. Het antwoord kwam vervolgens andermaal van Weghorst, die een kwartier voor tijd de 4-3 voor zijn rekening nam. Ver in extra tijd zorgde de Pool Bartosz Bialek voor de definitieve beslissing.

Tahith Chong viel zo'n 20 minuten voor tijd in bij Werder Bremen. De club speelde de laatste 10 minuten met een man minder na de rode kaart voor Kevin Möhwald.