Ga naar de inhoud
Voetbal

Tagliafico de schlemiel bij verliezend Ajax

Beeld © Getty Images

Ajax heeft vanavond de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League met 0-1 verloren van Liverpool. De enige treffer van de wedstrijd kwam op naam te staan van Nicolás Tagliafico.

Ajax begon prima aan de wedstrijd en kreeg in de eerste helft de grootste kansen. Net nadat Quincy Promes de 1-0 op de schoen had viel de openingstreffer aan de andere kant. Door een knullig eigen doelpunt van Tagliafico kwamen de bezoekers uit Liverpool op voorsprong.

Na dat moment ging Ajax direct op zoek naar de gelijkmaker en die viel ook bijna. Dušan Tadić was erg dichtbij, maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. De Amsterdammers zochten daarom met een achterstand de kleedkamers op.

Dichtbij

Na rust kwam Ajax scherp voor de dag. Via Davy Klaassen waren de Amsterdammers erg dichtbij de gelijkmaker, de binnenkant van de paal voorkwam dat. Vervolgens kreeg Promes wederom een grote kans, maar zijn vizier stond vanavond niet op scherp.

In de slotfase deed Ajax er alles aan om alsnog een punt over te houden aan het treffer met Liverpool, maar dat was tevergeefs. De ploeg van Erik ten Hag moet nu volgende week de eerste overwinning binnen zien te halen op bezoek bij Atalanta Bergamo.