Listing bij Duitse webwinkel toont dat Huawei Mate 40 Pro op 9 november uitkomt

Een listing bij de Duitse versie van webwinkel Amazon liet zien dat de Huawei Mate 40 Pro op 9 november uitkomt voor 1199 euro. Huawei heeft de smartphone nog niet aangekondigd, maar gaat dat vermoedelijk binnenkort doen.

Telecomjournalist Roland Quandt vond de pagina bij Amazon, die inmiddels weg is van de Amazon-site maar nog wel op een archiefsite te vinden is. Daarop staat dat de smartphone over een kleine drie weken uitkomt en 1199 euro moet kosten. De Mate 30 Pro van vorig jaar kreeg een adviesprijs mee van 1099 euro.

De pagina toont dat de Mate 40 Pro draadloos kan laden met 50W, terwijl bedraad laden gaat met 65W. De listing bevestigt enkele specs die eerder ook al opdoken, zoals de 4400mAh-accu. Aan de achterkant zit een 50-megapixelcamera met optische stabilisatie, een 20-megapixelcamera met ultragroothoeklens en een 12-megapixelcamera met 5x optische 'zoom'. De primaire camera kan 8k-video opnemen en Huawei zou een nieuw autofocussysteem gebruiken. Aan de voorkant zit een 13-megapixelfrontcamera, met daarnaast nog een sensor om gezichten in 3d te kunnen scannen.

Het toestel krijgt naar verluidt een Kirin 9000-soc. Die wordt door TSMC gemaakt op 5nm en beschikt over vier Cortex-A77-cores en vier A55-cores. Een van de A77-cores draait op 3,13GHz, de andere drie op 2,54GHz. De soc heeft een geïntegreerd 5g-modem met ondersteuning voor frequenties onder 6GHz. De modem heeft geen mmWave-ondersteuning.

TSMC is in september gestopt met leveringen aan Huawei, vanwege het Amerikaanse handelsverbod. De chips voor de Mate 40-telefoons zijn voor die tijd nog geproduceerd en geleverd. Eveneens door dat handelsverbod heeft de Huawei Mate 40 Pro geen Google-apps of -diensten aan boord. Het toestel draait op software die is gebaseerd op Android 10.

Huawei kondigt de Mate 40 Pro donderdag aan. Het toestel heeft geen Google-diensten aan boord, maar draait Android met Huaweis eigen Emui-uitgave.

Huawei Mate 40 ProHuawei Mate 40 ProHuawei Mate 40 Pro
Huawei Mate 40 ProHuawei Mate 40 Pro

Door Arnoud Wokke

Redacteur

21-10-2020 • 18:38

49 Linkedin Whatsapp

Reacties (49)

49
44
11
1
0
22
Wijzig sortering
Ik dacht even op de screenshots een ipod shuffle te zien :D
Nog zes van die gaten erbij en je hebt een ouderwetse draaitelefoon aan de achterkant. ;)
ipod, dat was ook mijn eerste gedachte. Daarmee natuurlijk meteen de link naar apple gelegd.
Hoe zal de merk-politie hier mee om gaan? :+
Ik zou heel graag zo'n toestel willen kopen, ik ben nog steeds erg tevreden met m'n Huawei p20 pro, maar geen Google is helaas een deal breaker.
Voor mij ook inderdaad, maar toch twijfel ik er wel een te kopen en gewoon d.m.v. een online tutorial Google toe te voegen.

Eerder telefoons gehad van Huawei en hier altijd zeer tevreden mee geweest, dus mocht je er gewoon weer Google Play Services etc. op krijgen is het eigenlijk gewoon een normale telefoon. Het kost dan alleen iets van je tijd, maar aan de andere kant, een beetje Tweaken is altijd leuk! :)
Check eventjes welke apps wel en niet werken. Ik heb zelf een p40 pro en de meeste apps die ik gebruik werken. En voor andere heb ik een beter werkend alternatief. Zelfs mn ing, tmobile, werk apps, google maps en google chrome werken.
YouTube? Netflix? Voor de rest heb ik inderdaad wel een alternatief ja :)
Voor YouTube zou ik eerder gaan voor vanced. Netflix, prime en ziggo go werken prima op mijn honor 9a. Alleen Netflix werkt met een chromecast, de andere niet.

[Reactie gewijzigd door jaijai op 22 oktober 2020 01:49]

YouTube vanced is veel beter als client dan de normale YouTube (standaard background play, en je kunt gewoon met je Google account inloggen, PiP) en Netflix werkt gewoon alleen niet in HD maar eerlijk gezegd kijk ik geen netflix op m'n telefoon . (hier ook een p40 pro gebruiker)

[Reactie gewijzigd door Rzarect0r op 22 oktober 2020 09:33]

Netflix werkt prima en idd Youtube Vanced. Heerlijk kijken zonder reclame
Hier idem dito.

Zulke mooie hardware, en dan toch er geen volwaardige Google diensten op kunnen draaien. Echt zonde.
Zeker zonde, en dat alleen maar over kinderachtige politieke spelletjes.
Ik heb net mijn gloednieuwe S20 FE terug omgeruild voor mijn P30 lol. Dat ding werd heet, en eerlijk gezegd voelde hij niet sneller aan als de p30. Heb het maar aan de madam gegeven, leuke upgrade van haar S9 plus :)
Zelfde geldt voor mij. Ik heb sinds de launch al een Mate 20 Pro en ben er nog zeker heel tevreden over. Maar zou best een keer willen upgraden naar een nieuwe Huawei P of Mate serie, maar het gebrek aan de Google services weerhoudt me er van. Jammer, want de hardware is echt heel goed en ook de software is eigenlijk weinig op aan te merken.
Je zou eens moeten weten hoeveel Chinese trollen er ook hier op Tweakers rondlopen.
Ja klopt, het zijn er heel wat.
Triest.
Zolang Huawei niet het probleem met het niet kunnen gebruiken van de Google Play-store oplost, zullen ze in Europa en Amerika langzaamaan irrelevant worden.
En hoe gaan ze dat oplossen ? "Trump to Remove Sudan From List of Countries That Sponsor Terrorism" Natuurlijk na betalen van 335 miljoen dolar... Met zo'n mentaliteit valt er niets op te lossen. En dikke middelvinger naar google en de VS ,en eigen OS draaien dat is de oplossing...
Offtopic maar dat van Sudan is een bizar verhaal inderdaad.
Een eigen OS is leuk voor Azie maar niet voor het westen.
Mensen hier gaan niet over op een ander OS als er keuze zat is.
Er is totaal geen reden om Huawei te moeten missen voor 99.5% van de mensen in het westen.
Het stikt van de alternatieven in alle prijsklasses.
Wij zijn geen slaaf van een OS, het gaat uitsluitend om functionaliteit. WhatsApp is geen levensnoodzakelijke functie, veel van mijn connecties gaan over op Telegram (erg veel de laatste tijd).

Als de VS zo doorgaat is Android op termijn overbodig. Wie wil er afhankelijk zijn van een regiem dat te pas en te onpas sancties oplegt aan deze en gene?
Lekker doen wat jij wilt.
De massa wilt geen ge-geek en het wiel opnieuw uitvinden.
99% van de users is helemaal niet spannend en hoeft zich ook niet te verstoppen als een Snowden.


Enne Telegram ? Beheert door de Russen .. Ja precies ja.
Geen slaaf van een OS ? Maar wel een slaaf zijn van een toestel met workarounds en dus lopen geeken, rooten, shady tools en apps gebruiken en maar afwachten hoelang je apps het doen ?

Iedereen doet wat ze zelf willen en we staan daar vrij in. Dat is ook de reden dat velen een toestel zonder Google niet willen want het is verre van handig. En daar gaat het om.
Praat geen onzin. Waar heb je "gegeek“ of workarounds voor nodig?

Overigens Telegram is Grieks

Android is een onhandig OS waarbij je de controle over je eigen mobiel overdraagt aan een Amerikaans bedrijf.
Verdiep je eens in de workarounds ok toch G services te draaien.Daar us well degelijk ge-geek voor nodig want de tijd dat je 1 tool kon installen en alles werkte is allang voorbij.

Je praat onzin man, met Apple geef je het ook over aan een US bedrijf en met alternatieven geef je het over aan de Chinezen.

Grieken ? Wederom praat je onzin.
Telegram is opgericht door twee russen: de broers Nikolai en Pavel Durov, die beide ook de oprichters van de Russische Facebook VK zijn. Het hoofdkantoor van Telegram bevindt zich in Berlijn, waar ook de servers zijn geplaatst en valt dus onder de EU wetgeving.

Hoe dan ook, je geeft je data over aan een instantie(s).

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 22 oktober 2020 14:29]

Zo, dus Telegram is een Duits en geen Russisch bedrijf. Mooi toch.

Persoonlijk gebruik ik geen Apple of Android. Ik gebruik al jaren naar grote tevredenheid een Ubuntu Phone. Prachtig open Linux systeem met alles wat een weldenkend mens nodig heeft. Binnenkort vervang ik deze door een Purism Librem 5.

Ik verwacht dat de L5 een groot succes gaat worden onder verstandige mensen die zich wapenen tegen internetspionage.
Ze spioneren maar raak ....
Een smartphone moet mij gemak bieden en heb dus zowel een iPhone als een Android toestel.
Dat ze geen nieuwe soc's meer kunnen laten maken bij tsmc is een veel groter probleem dan geen toegang meer hebben tot het google winkeltje.
Niet voor een gebruiker. Er zijn nog genoeg chipmakers waarmee ze kunnen samenwerken. En anders overnemen.
Ja overnemen kan je makkelijk roepen maar zodra er ook maar iets Amerikaans bijzit wat dan ook gaat het niet door.
Je kan wel makkelijk roepen dat als er "iets Amerikaans tussen zit" dat het niet doorgaat. Maar zo werkt men niet met overnames. Als men een bedrijf over neemt, dan kun je er vanuit gaan dat alles doorgelicht wordt. En er zijn genoeg chipmakers die volledig buiten de handen van de "Amerikanen" opereren.
Wat @vinkjb bedoeld neem ik aan is het verbod van export van Amerikaanse technologie naar een beperkt groepje landen. Ook als producent/tussenhandelaar moet je hier rekening mee houden. Als je bv een patent van Intel of AMD gebruikt in je chip, dan ben je de sjaak. Dan mag je chip niet naar bv China geëxporteerd worden voor zakelijk gebruik in verdere productie, laat staan een overname van een bedrijf wat Amerikaanse licenties gebruikt door een partij die direct of indirect eigendom van een Chinese partij (laat staan de Chinese staat) is.

Dan zal het bedrijf wat overgenomen wordt namelijk verplicht de Amerikaanse licenties verliezen. En omdat te veel technologische bedrijven een vestiging in de VS hebben voor R&D of andere niet verkoop-gerelateerde zaken, loop je erg vlug tegen deze regel aan.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 392841 op 21 oktober 2020 19:24]

.. het verbod van export van Amerikaanse technologie naar een beperkt groepje landen.
Zo beperkt is dat "groepje" landen niet: Rusland, Noord Korea, Iran, Syrië, Turkije, .. dat is ca. 2miljard potentiële klanten, oftewel 1/3 van de wereldbevolking!!! De invloedssfeer van deze groep is niet te onderschatten en bevat o.a. Zuidoost Azië en Afrika.

Amerika prijst zichzelf uit de markt.
We spreken over een bedrijf dat zo maar eventjes 10.000 mensen op de ontwikkeling van lidar heeft gezet.
Een paar services na bootsen is niet zo'n onoverkoombaar probleem als je daar voldoende krachten op kan zetten.
Dat is ze tot nu toe nog niet gelukt. En als Huawei zo'n indrukwekkende research zou hebben, hadden ze dat al lang overwogen. En ook met het maken van een eigen chip. Mankracht betekent niet per definitie dat je daardoor ineens een super bedrijf kunt ontwikkelen.
Tuurlijk betekend veel meer mensen, betekend super bedrijf. Hoe denk je dat alles betaald wordt? Hoe denk je dat die R&D gedaan wordt in kortere tijden. geloof me in je eentje red je het niet. Misschien dat je op de kaart komt. Maar niet redden.

Probleem bij Huawei is trump. In hun ogen is hij het kankergezwel wat uitgeroeid moet worden.b
Nee geloof me in je eentje red jij het niet. Lees even terug wat je geschreven hebt. Daarnaast wordt nergens ontkent dat mankracht een bijdrage kan leveren in het versnellen van ontwikkeling. Dat is het punt dus niet. Het gaat er met name om dat het casuaal verband tussen het hebben van veel personeel, niet direct betekent dat je daardoor als bedrijf vooruitstrevend wordt.

[Reactie gewijzigd door Koning-Admiraal op 22 oktober 2020 15:51]

Huawei is in de Verenigde Staten nooit relevant geweest. De carrier deal met AT&T (die voor de doorbraak moest zorgen) werd op het laatste moment afgeblazen onder druk van de Amerikaanse overheid.

In Europa brokkelt het marktaandeel kwartaal na kwartaal af. Samsung lijkt er het meest van te profiteren. En zonder Google Play Store heeft het inderdaad geen zin om een Huawei smartphone te kopen.
Je krijgt niet de credits die je verdiend, maar dat is bekend hier.
Je hebt gewoon gelijk !

Zonder Google is het Over en Uit in het westen.
De verkoopcijfers zeggen genoeg.
Interessant design van het camera-eiland. Maar erg jammer dat de meeste high end toestellen edge design zijn gaan gebruiken, Ben ik nou de enige die dat ontzettend on-gebruiksvriendelijk vind?
Is ook niet zo handig. Maar zie dat OnePlus er vanaf is gestapt met de 8T. Dat er meer mogen volgen.
Waarschijnlijk is het voor Huawei niet meer dan vervelend dat de Westerse markt kleiner is geworden. Ze sluiten prima aan bij de opdracht gebruik te maken van lokale technologie van de Chinese overheid.
Huawei doet het goed in China en India, die twee landen samen zijn goed voor zo'n 30% van de wereldbevolking. De anti-Huawei (of anti-China) geluiden in de VS worden ruimschoots gecompenseerd door de anti-VS geluiden in ruimschoots de helft van de wereld.
In China wordt elke hoogwaardige technologie gemaakt die we hier gebruiken, de kans dat China niet tot op de bodem weet hoe die technologie werkt en gebruikt kan worden lijkt me ongeveer nul.
Er liggen vrijwel zeker alternatieven voor van alles op de plank. Toen Huawei geen micro SD kaartjes meer mocht gebruiken, hadden ze ongeveer dezelfde maand een alternatief format dat door andere fabrikanten zonder licentiekosten gebruikt mag worden. Toen Android niet meer mocht, was er opvallend snel een alternatief in de vorm van Harmony.
De Huawei versie van de App store is nog niet zo uitgebreid als de Google App store, maar dat is het logisch gevolg van de afhankelijkheid van externe ontwikkelaars. Dat het snel kan, zie je aan de navigatie app van Huawei. Omdat Huawei een deal met Tomtom en Nokia Maps heeft en omdat ze al geruime tijd de navigatiepakketten van verschillende automerken verzorgen, is in een redelijk hoog tempo Here WeGo (een prima alternatief voor Google Maps) uit de grond gestampt dat erg goed aansluit bij de navigatie software van veel automerken.

Ik denk dat het een slecht idee is geweest een land met ruim een miljard consumenten op een zijspoor te willen zetten. Dat scheelt zomaar 50 miljoen iPhones per jaar. Hoeveel de opbrengst van de App Store terug loopt als Chinese klanten wegvallen is onbekend, maar we hebben het vast niet over kleine bedragen. Dat geld blijft allemaal in het land waar de huidige apparatuur wordt gemaakt en waar een enorm budget beschikbaar is voor de -wettelijk verplichte- ontwikkeling van alternatieven. Als Huawei volgend jaar voordelige en krachtige grafische kaarten gaat maken met een afwijkende slot op het moederbord waar alleen Chinese moederbordfabrikanten een licentie op krijgen, begint het al snel pijn te doen bij Apple en Asus, Vooral als die licentie voorschrijft dat er gebruik moet worden gemaakt van het Huawei SSD/micro SD format.
De huidige 5G infrastructuur in het westen maakt gebruik van technieken waar Huawei het patent op heeft. Als die licenties worden ingetrokken, kunnen alle autonome auto-projecten worden gestopt. Behalve in China.
3 redenen dat dit ding zeer moeilijk zal verkopen.

-geen play store meer op huawei producten.
-een absurde prijs voor de tijd waarin we leven.
-de enorme anti huawei propeganda die gaande is.

Ik ken niemand die er nog 1 wil ondanks dat hun 10 of 20 serie hun prima bevalt.
Het is een beetje de vraag hoe de echte tweaker deze hardware kan waarderen:
Is de hardware de prijs waard, ook zonder de software?
Hoe is dit toestel (en de rest van de huaweis) te voorzien van alternative android verianten zoals lineageos?
Hoe zijn de huaweis te voorzien van google-play-store, zoals die bij lineageos kan worden toegevoegd?
Hoe erg ie de hardware ook waardeert er zitten gewoon flinke limitaties aan. Zo gaan sommige bank apps gewoon niet werken zonder play services.

Tweakers die roms laden zijn een procent van een paar procent. De rest koopt iets en het moet werken of ze tweaken alleen huidige software.
Dus als je al voorbij deze enorme prijs kan komen is het nog een serieus probleem.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee