Parallels maakt draaien Windows op Chrome OS mogelijk voor 70 dollar per jaar

Parallels Desktop voor Chromebook Enterprise is verschenen voor 70 dollar per jaar per gebruiker. De software maakt het mogelijk om Windows op Chrome Enterprise te draaien, zodat gebruikers Windows-programma's op Chromebooks kunnen inzetten.

Parallels Desktop voor Chromebook Enterprise is geïntegreerd in Chrome OS en de Google Beheerdersconsole voor het besturingssysteem. It-beheerders hoeven dan ook geen virtual desktop infrastructure in te richten en Windows draait ook offline op Chromebooks.

Gebruikers kunnen items op het klembord over en weer plakken bij de twee besturingssystemen. Ook zijn Windows-mappen als de Desktop, Documenten en Downloads door Chrome OS te benaderen en kunnen gebruikers mappen binnen Chrome OS delen met Windows. Verder kunnen gebruikers de resolutie van Windows-vensters afzonderlijk instellen en Windows in volledigeschermmodus draaien. Windows gebruikt de netwerkverbinding van Chrome OS, ook bij gebruik van een vpn, meldt Parallels verder. Gebruikers kunnen instellen dat alleen in Windows een vpn wordt gebruikt.

Parallels Chrome OS Windows

Om Parallels te kunnen gebruiken is een apparaat met Chrome OS 85 of latere vereist. Het bedrijf raadt minimaal een Intel Core i5 of Core i7 aan, in combinatie met 16GB ram en een 128GB-ssd. Minimale systeemeisen noemt Parallels niet.

Wel heeft Parallels een lijst van 'voorkeursapparaten' opgesteld die de software gegarandeerd soepel zouden draaien. Dat gaat om tien Chromebooks, van zes fabrikanten. Het virtualisatiebedrijf maakte afgelopen zomer bekend samen te werken met Google aan integratie van Parallels Desktop in Chrome OS.

'Voorkeursapparaten' van Parallels
HP HP Elite c1030 Chromebook Enterprise (recommended)
HP Pro c640 Chromebook Enterprise
Google Google Pixelbook
Google Pixelbook Go
Acer Acer Chromebook Spin 713 (CP713-2W)
Acer Chromebook Spin 13 (CP713-1WN)
Dell Dell Latitude 5300 2-in-1 Chromebook Enterprise
Dell Latitude 5400 Chromebook Enterprise
Lenovo Lenovo Yoga C630 Chromebook
Asus ASUS Chromebook Flip C436FA

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

21-10-2020 • 10:13

105 Linkedin Whatsapp

Reacties (105)

105
101
47
3
0
45
Wijzig sortering
Dan kan je beter een goedkope Windows laptop kopen. Ben je slimmer bezig en voordeliger uit.
Ik denk dat de vraag hier is, als je windows nodig hebt, waarom koop je dan een chromebook?
Qua hardware zijn ze vaak in ieder geval gelijk. Misschien de prijs? In bulk dan. En misschien om het juist aantrekkelijker te maken om die dingen überhaupt te kopen.
Windows heb je pas nodig op het moment dat je applicaties draait die uitsluitend onder Windows kunnen draaien. En zelfs daar kun je over discussieren, want zowel op Mac als op Linux heb je prima tools als bijvoorbeeld Wine, waarmee je Windows applicaties toch kunt blijven gebruiken.

Je moet deze setup meer zien als een tijdelijke hybride oplossing. Het beste van twee werelden, verpakt in een tijdelijk jasje, waarbij organisaties op de achtergrond de Windows applicaties kan gaan uitfaseren ten gunste van bijvoorbeeld een cloud based oplossing.
Onderschat ik het als ik zeg: wat een zinloos product? Dit is toch gewoon virtualisatie onder Linux? En het idee van Chrome is juist geen onderhoud meer aan je OS. Introduceer je ineens weer een OS dat je moet onderhouden.
Wat moet je dan nog onderhouden aan Windows 10 tegenwoordig? Even serieuze vraag hoor. Ik installeer windows op een nieuwe PC en vervolgens doe ik er verder niks aan, behalve updates installeren. Updates moet je ook installeren op Chrome OS.
Zakelijk gezien zijn die Windows 10 apparaten echt landmijnen binnen je organisatie. Mensen slaan er vaak lokaal data op, ze zijn vaak slecht beveiligd en slecht bestand tegen crypto/malware. Lopen achter met security updates. Software is vaak outdated.

Mensen nemen die laptops mee naar huis, je ziet ze 20-30 dagen niet meer, zeker met Corona. Doen er van alles op, komen terug op kantoor en prikken hem zo terug in je netwerk en god weet wat er allemaal mee is gebeurd.

ChromeOS is non-persistent, dwz. je reboot je laptop en poef alles is weer zoals toen je hem kocht.
Zakelijk gezien zeg je...
Mensen slaan er vaak lokaal data op
In te stellen met policies dat dat niet mogelijk is.
Slecht beveiligd
Windows heeft prima beveiliging en is goed te managen ook weer met policies
Lopen achter met security updates
Microsoft reageerd prima op security-issues en brengt frequent updates uit. Automatisch installeren van updates is prima in te stellen... Policies...
Software is vaak outdated
Dat ligt aan beheerders/geld en kan op elk OS een probleem zijn, ook ChromeOS
Mensen nemen laptops mee naar huis...
Nogmaals goede policies instellen en de gebruuikers kunnen er niets fout mee doen
In te stellen met policies dat dat niet mogelijk is.
Policies moet je beheren, want Microsoft wijzigt daar nog wel eens het één en ander in. Dat is dan ook een antwoord op de vraag van @hiostu.
Windows heeft prima beveiliging en is goed te managen ook weer met policies
Dito.
Microsoft reageerd prima op security-issues en brengt frequent updates uit. Automatisch installeren van updates is prima in te stellen... Policies...
Dito.
Dat ligt aan beheerders/geld en kan op elk OS een probleem zijn, ook ChromeOS
Is onderhoud.
Nogmaals goede policies instellen en de gebruuikers kunnen er niets fout mee doen
Dito.
Want Chrome OS verandert nooit? Bovendien hebben bedrijven andere soort Windows 10 dan consumenten. Juist om dit soort issues te voorkomen. Enterprise is heel anders dan home of professional.
Chrome heeft misschien ook onderhoud nodig. Maar nu moet je Chrome + Windows onderhouden.
Daar heb je wel gelijk in, maar dat is dan een keuze. Het moet niet. Als een bedrijf dit nodig heeft zal het dit ook pas gaan gebruiken lijkt me. Een andere stap zou zijn om Windows applicaties te laten werken op Chrome os, maar dat is voor Google enorm veel werk met misschien lage kans van slagen. Dus dit zal sowieso bedoeld zijn voor een beperkte markt.
Chrome heeft een absoluut minimum aan onderhoud nodig. Niet te vergelijken met Windows.
Chrome OS ondergaat zeker zo z'n veranderingen, maar het is minimaal en niet te vergelijken met de gigantische makeovers die Windows in de laatste 10 jaar ondergaan heeft (met alle gevolgen van dien).
Er zijn dus ook versies van Windows die niet zo snel en radicaal veranderen. Zo kun je jaren met dezelfde versie blijven doen. Dit is alleen niet beschikbaar voor consumenten versies.
non-persistent?
dacht het toch echt niet.
Verkeerde woord, stateless bedoel ik.
Dat ligt niet aan Windows maar aan je systeembeheer(der/ster).
Natuurlijk ligt dat aan je systeembeheerder/ster. Maar in de basis is Chrome OS gewoon al een veiliger systeem dan Windows. En dat scheelt natuurlijk al een hoop.
Laptops horen nooit in hetzelfde netwerk/VLAN terecht te komen als de vaste PC's.

[Reactie gewijzigd door Milmoor op 21 oktober 2020 12:16]

Laptops horen nooit in hetzelfde netwerk/VLAN terecht te komen als de vaste PC's.
Want?
Laptops zijn mobiel, je weet niet waar ze geweest zijn of wat er mee gebeurd is. Bij ons mogen mobile devices alleen op een eigen, geïsoleerd, netwerk.
Beetje fatsoenlijke EDR inrichten en je weet precies waar je laptops geweest zijn en of dat problematisch is...
Wat moet je dan nog onderhouden aan Windows 10 tegenwoordig? Even serieuze vraag hoor.
Na elke grote update opnieuw file associations instellen (bijvoorbeeld: jpg/jpeg/bmp/png die hardnekkig teruggezet wordt naar default: Paint 3D).

Na elke grote update opnieuw checken of Microsoft telemetry nog steeds uit staat.

Windows Photo viewer enablen (veel sneller dan die logge nieuwe plaatjes kijker).

Nagle's delay uitzetten voor gamen.

Aeroshake uitzetten.

Volume shadow copy aanzetten (voor automatische backups ivm Synology).

Classic start menu aanzetten (gaat soms uit na een grote update).

En zo verder.
Tja als je dat soort noodgrepen allemaal nodig vindt, dan heb je bij ChromeOS ook niets te zoeken. Daar kun je telemetry uberhaupt niet uitkrijgen.

En waarom aeroshake uitzetten? Niet alsof je dat per ongeluk gebruikt. File associations gaan bij mij ook nooit terug naar paint3d.

Nagles Delay is onzin en hoef je helemaal niet uit te zetten. Dit doet niets voor je snelheid en maakt niets uit met gaming. Dat is zo'n "truukje" wat rond gaat op internet door mensen die er geen verstand van hebben.
Ik heb hier een mac die ik softwarematig niet heb 'onderhouden' sinds 2009 (wel sinds dien updates geinstalleerd en de installatie 2x naar een andere Mac gemigreerd).

Met mijn Windows PC lukt dat niet. Al moet ik toegeven dat ik sinds windows 10 nog geen problemen heb meegemaakt (anders dan regulier opnieuw opstarten, wat mij dus laat wachten en waardoor ik minder efficient werk).
Voor enterprise adoptie kan dit zeker interessant zijn, voor je legacy applicaties. Anders moet je al snel iets van Citrix gaan aanbieden aan de gebruiker. Dit kan dus veel kosten besparen.

En ja het is virtualisatie maar wat ik begrijp gedragen de apps zich gewoon als native, dus je merkt er eigenlijk weinig van.

Ik ga dit zeker eens uitproberen.
Voor enterprise adoptie kan dit zeker interessant zijn, voor je legacy applicaties. Anders moet je al snel iets van Citrix gaan aanbieden aan de gebruiker. Dit kan dus veel kosten besparen.
• Microsoft licentie.
• Microsoft ondersteuning.
• Microsoft expertise binnen de eigen organisatie.

Allemaal zaken waar men meer voor moet betalen. Je kan met Parallels zorgen dat je meer kan met bestaande hardware, maar besparen gaat er echt niet mee lukken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 21 oktober 2020 12:48]

Klopt maar ik zie het meer als overgangsfase naar SaaS bijv. en je nog wat legacy meuk moet ondersteunen.
Klopt maar ik zie het meer als overgangsfase naar SaaS bijv. en je nog wat legacy meuk moet ondersteunen.
Dan kan je beter eerst de legacy meuk SaaS maken voordat je Windows in het geheel de deur uit doet. Anders betaal je onnodig kosten aan zowel Google als Microsoft.
Klopt maar soms is dat een proces van jaren en dan zit je al die tijd vast.
So be it. Beter dan een hybride omgeving waarin je de nadelen (o.a. beheer) van beiden hebt.
Als je kosten wilt besparen dan zou ik zeker geen Chromebook kopen om er vervolgens Windows via parallels op te draaien. Dat wordt een duur geintje.
Onzin. Die 6€ per gebruiker per maand staat in schril contrast met de extra kosten die je hebt voor het hebben en onderhouden van een heel park aan Microsoft machines
Wat dacht je van een legitieme Windows licentie?
Je hebt gelijk. Dan zou het slimmer zijn om applicaties via Citrix oid beschikbaar te stellen.
Als je een bedrijf hebt waar 95% van de toestellen op ChromeOS zou kunnen draaien maar voor die andere 5% al die plannen mag opbergen, dan ben je best wel blij dat zo'n oplossing bestaat.

Op dat moment maakt nog maar weinig uit hoeveel onderhoud er is op die virtuele machine. Dan zet je daar gewoon een Windows image op met automatische updates ingeschakeld en applicaties die de gebruiker nodig heeft.
ChromeOS moet je toch ook gewoon onderhouden?
Of is dat update loos?

De vraag is, waarom wil je windows draaien op een chromeos device? Had je dan niet beter een windows device kunnen kopen met chrome als browser?
Zeker niet updateloos, maar een update wordt op de achtergrond geïnstalleerd en vereist geen actie van de gebruiker.

Voor de rest biedt Chrome OS nog veel meer andere voordelen, vooral op het beheer en onderhoud.
wilt niet weten hoeveel macbooks 'native' windows draaien :F :F :F via bootcamp(?)

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 21 oktober 2020 10:33]

Jawel, hoeveel dan?
Het is een virtuele omgeving. Is onderhoud dan nodig? (Serieuze vraag, ben hier niet echt in thuis)
Vraag mij oprecht af of er iemand hier mensen zijn met ChromeOS en een I7?
Vraag mij oprecht af of er iemand hier mensen zijn met ChromeOS en een I7?
Dat vraag ik mij ook af. Is het idee achter ChromeOS juist niet dat je minder krachtige specs nodig hebt dan een systeem wat native Windows draait? Hoe soepel draait Windows vervolgens met de genoemde specs? Een 128GB SSD is echt minimaal tegenwoordig en ook 16 GB is bij intensief virtualisatiegebruik niet heel erg ruim (afhankelijk van de toepassingen). De meeste Chromebooks die ik zie voldoen in ieder geval niet aan een i7 met 16GB memory.
Eh, tegenwoordig kun je Linux-apps draaien op Chromebooks, waardoor het meer een soort Linux-distro geworden is. Dus ja, dan wil je wel wat krachtiger specs hebben. Dat hele "lichtgewicht" gedoe rondom ChromeOS is zeer achterhaald.
Als je krachtige linux apps wilt gebruiken heb je krachtige specs nodig, er zijn meer dan genoeg simpele lightweight apps voor linux die op de 200 euro chromebook kunnen draaien.
Klopt, maar we hebben het hier vooral over bedrijfsdoeleinden en veel bedrijven staan er nu niet om bekend lichtgewicht software te gebruiken ;)
Maar dat was toch juist het hele idee / dat was toch de onderscheidende factor? Waarom zou je dan nog een Chromebook kopen, want voor het budget van een i7/16GB heb je een heel groot aanbod met die specs.
Als je naar de Chromebook reclames kijkt, zie je eigenlijk vooral dat ze de vatbaarheid voor virussen op Windows aankaarten, problemen met Windows updates, crashes, etc.

Slaat misschien nergens op, maar dat is de invalshoek.
Dus dan moet je niet alsnog een Windows OS in virtualisatie willen draaien...
Niemand zegt dat het voor eeuwig is. Het kan natuurlijk ook een tussenoplossing zijn, dat je alvast begint met de migratie naar Chromebooks maar nog een paar (zelfgemaakte) stukken Windows-software gebruikt en in de tussentijd dat je die port of een alternatief zoekt, ligt je business niet stil.
Ik denk dat je het woord ‘enkel’ bent vergeten.... 99% van de Chromebook gebruikers weet amper wat Linux is denk ik.
Dat was vroeger zo, maar nu je ook al Linux kunt draaien en zo te zien nu ook Windows ga je steeds meer resources nodig hebben.

Dit is vooral ook interessant omdat je blijkbaar Windows images kunt pushen naar Chromebooks en dus niet meer afhankelijk bent van de hardware (en je geen rekening hoeft te houden met bepaalde drivers e.d.). Citrix heeft dit vroeger ook gedaan met Xenclient (wat inmiddels is gestopt).

Voor thuis of school heb je natuurlijk nog steeds de apparaten van 2-300 euro maar dat is voor dit soort toepassingen veel te weinig, maar zakelijk gaat het puur om de beheersbaarheid.
Ja hoor, mijn Chromebook heeft 16GB RAM en een i7 processor.
Uit intresse, wat is precies je usecase?
Ik ben iemand die altijd heel veel tabladden heeft openstaan, daarnaast nog wat Linux applicaties. Ik doe ook aan development, maar daarvoor log ik met Guacamole (RDP) in op m'n Threadripper PC thuis.
dus eigenlijk heb je niet zoveel aan een i7. Lijkt me eerder geheugen-intensief wat je doet.
Waarschijnlijk komt een met 16GB geconfigureerde Chromebook automatisch met een i7..
Ah, dat zou het verklaren.
Present!
Developmentmachine.
Ja hoor. Fijn ding en aanmerkelijk soepeler dan mijn laatste MacBook Pro (model 2018).
Ik neem aan dat je natuurlijk nog altijd de licentie voor Windows erbij moet rekenen

EDIT : heb het eens opgezocht. Van de website
Als je een Parallels Desktop Windows-image wilt voorbereiden voor implementatie op Chromebooks, heb je een Windows 10-schijfimage (ISO-bestand) en een Windows-licentie nodig

[Reactie gewijzigd door Kenhas op 21 oktober 2020 10:31]

Als dat zo is, waarom dan niet VirtualBox draaien?
Want om Windows in VirtualBox te draaien, heb je geen licentie nodig?
Of bedoel je gewoon dat het kan zonder licentie.

Ik veronderstel dat je in alle virtualisatie software een licentie nodig hebt als je Windows wilt draaien
Ik bedoel als je alsnog een licentie nodig hebt, waarom dan nog betalen voor de tool om Windows te draaien? VirtualBox is gratis en werkt ook prima (voor mij dan)
Omdat dat niet ondersteund wordt door ChromeOS native. En dat is in een bedrijfsomgeving toch wel nuttig.
gewoon een insider ring preview build nemen, die is zo goed als stable en zover ik weet gratis
Kan dat inmiddels?

Van support.google.com:
VirtualBox requires the kernel to support virtualization, and the Chrome OS kernel does not.
Je moest er wel iets voor doen weet ik nog. Was op een oude laptop met een ChromeOS image. Ik denk dat voor Parrallels hetzelfde nodig is.
Anoniem: 420148
@Tadango21 oktober 2020 10:43
Voor Parallels hoef je niet zelf te gaan hacken. Hun hele business-model is dat ze virtualisatie mogelijk maken zonder al het gezeik van Virtualbox/Hyper-V.
Anoniem: 420148
@Tadango21 oktober 2020 10:31
Gebruiksvriendelijkheid. Parallels is erg gelikt, download automatisch de OS ISO's en geeft je een mooi dialoogje om je key in te vullen. Past geloof ik ook CPU/RAM aan naar waarden die voor beide OSen goed zijn. Je krijgt dan binnen 5 min een werkende, geactiveerde omgeving.
Om de eenvoudige reden dat Virtualbox niet draait onder Chrome OS.
Dat gezegd hebbende... Als ik Virtualbox onder Linux kan draaien, dan kan ik theoretisch gezien ook Windows draaien onder Virtualbox.

Niet geprobeerd echter.
Ik dacht even dat dit emulatie is, maar het is dus virtualisatie: het zal neem ik aan niet werken op niet-x86-cores.
Als Tweaker denk ik dan: jammer, was vet geweest ;)
Het zou Apple op Arm voor zijn geweest, en je Arm Chromebook ineens een stuk interessanter maken.

[Reactie gewijzigd door ByteDelight op 21 oktober 2020 10:18]

Euhmm, andersom ook goed? https://docs.microsoft.co...s/uwp/porting/apps-on-arm
En dan dus ook zeker: https://docs.microsoft.co...apps-on-arm-x86-emulation

[Reactie gewijzigd door Johnsel op 21 oktober 2020 13:54]

Windows op chrome os draaien.
Mocht je een intel chromebook bezitten en heb je hier in interesesse.
zet deze op developermode en installeer crouton, virtualbox en wine.
https://www.howtogeek.com...software-on-a-chromebook/
Ik mis hier misschien wat. Persoonlijk zie ik hier het nut niet van in 8)7 . Bedrijfstechnisch heeft een chromebook vooral een voordeel als men werkt binnen de Google Workspace omgeving, lage kosten, onderhoud etc.. Voor diegene die dan toch bijvoorbeeld gebruik moet kunnen maken van windows, om wat voor reden ook. Is het gezien de benodigde specs van de chromebook, slimmer om een windowsmachine aan te schaffen. Google Workspace werkt prima vanuit de Chromebrowser en google Drive sync.

Gevalletje, niet omdat het moet, maar omdat het kan!

[Reactie gewijzigd door Youngone op 21 oktober 2020 14:16]

Als ik mijn collega moet geloven werkt parallels al niet heel stabiel op een nieuwste generatie Macbook Pro, ik weet niet of je graag parallels op een goedkoop chromebookje wilt draaien.
Kun je mij vertellen wat de doelgroep van deze Chromebook is? De enige usecase die ik tot nu toe voor Chromebooks gehoord heb is: "Office suite gebruikers, die ook dingen doen op internet zoals facebook, twitter enzo".

Daar is deze laptop overduidelijk veel te duur voor.

@PCG2020 @FreshMaker

[Reactie gewijzigd door StefanJanssen op 21 oktober 2020 10:31]

Ja kan veel meer op een Chromebook dan alleen een browser gebruiken. Software ontwikkelen kan prima, net als vele andere taken. Het is gewoon linux met een browser schil / gui. Ik zit ook te denken aan een i7 / 16gb Chrombook omdat ik gewoon iets anders wil dan een Windows laptop...
Het is gewoon linux met een browser schil / gui
Ik dacht dat ze de toegang tot het hele Linux systeem onmogelijk gemaakt hadden? Maar dat zal ik wel fout hebben onthouden uit de reviews.

Dan kan ik het me inderdaad wel voorstellen (al weet ik niet waarom men dan niet gewoon een Linux machine koopt)
Zo'n professionele kan 'kaal' meer hebben dan de goedkope "huiswerkhulpjes"

Behalve het linux-subsysteem heb je door relatief eenvoudige schakelingen vollegide toegang.
Maar als je hem in het beheerssysteem hangt, kan de administrator net als bij PC's en mobiele devices de boel tot op micromanagement-niveau afgesloten worden.
Vooral de sales, en inderdaad vooral citrix en door de managing mogelijkheden prima en veilig in te zetten voor gebruik in het gevaarlijke buiten.
Snel opgestart ( instant on ) al is dat tegenwoordig met een goede SSD onder W10 ook wel het geval.

De meeste leaseauto's zijn ook veel te duur voor het gebruik waar ze voor ingezet worden.
( ik zie topics voorbij komen waar de 'eisen' van de leaserijder zover zijn doorgeschoten, dat ze plaats moeten bieden voor alle kinderen :| )
wtf het is een werk-auto

Zo ook met laptops en telefoons, een bedrijf gaat er in mee, er zal een usecase verzonnen zijn o dat model beschikbaar te stellen.
Onze thuiswerkers hebben ook HP's, mooie laptops, maar geen high-end spullen.
Functioneel en werkbaar.

Buitendienst in representatie heeft uiteindelijk altijd wat 'meer' nodig voor de eerste indruk
De meeste leaseauto's zijn ook veel te duur voor het gebruik waar ze voor ingezet worden.
( ik zie topics voorbij komen waar de 'eisen' van de leaserijder zover zijn doorgeschoten, dat ze plaats moeten bieden voor alle kinderen :| )
wtf het is een werk-auto
Even off-topic

Mwoa, Als het een lease auto is voor alleen werk gerelateerd verkeer dan snap ik je, maar als het ook voor prive gebruik bedoelt is,dan mag je daar wel eisen aan leggen. Dan moeten mijn kinderen er toch wel kunnen hoor. En de meeste lease auto's worden ook voor privé gebruikt. Zolang het binnen budget van je werkgever blijft en je maandelijkse bijtelling is niet te hoog, dan pak je toch de beste auto wat daarbinnen past.
De meeste leaseauto's zijn ook veel te duur voor het gebruik waar ze voor ingezet worden.
( ik zie topics voorbij komen waar de 'eisen' van de leaserijder zover zijn doorgeschoten, dat ze plaats moeten bieden voor alle kinderen :| )
wtf het is een werk-auto


De budgetten voor leaseauto's zijn doorgaans gewoon vastgelegd in een personeelshandboek o.i.d. Als binnen dat leasebudget een auto past waarin je alle kinderen kwijt kunt dan is daar niets veeleisends aan. Uiteindelijk betaalt de werkgever niet meer dan van tevoren bepaald en betaalt de werknemer zijn privé bijdrage. Daarnaast zien veel mensen een auto als secundaire arbeidsvoorwaarde, het representeert gewoon waarde - je bent goedkoper uit met zakelijke lease dan zelf een nieuwe auto aan te schaffen, te onderhouden en vol te tanken. Afhankelijk van de sector en het bedrijf waar je zit willen bedrijven hun werknemers graag tevreden houden en dit is een van de manieren.

Qua laptops kun je dezelfde redenering aanhouden, binnen de IT is een laptop het belangrijkste productiemiddel van de medewerker waarop 8 uur per dag wordt werkt. Als je zo'n ding over drie jaar afschrijft is het niet zo heel interessant of het ding nu 700 of 1700 euro kost aangezien het een veelvoud oplevert. Je kan ook stellen dat die 333 euro extra per jaar per laptop een tevredener werknemer oplevert. Dat is echt een schijntje.
Dat is zeker waar. Sterker nog je zou kunnen stellen dat een auto van (deels) de zaak wat dat betreft vele malen méér kost aan ‘tevredenheidsstellingskosten’.

Alleen… hoeveel werknemers worden nou blijer van een Chromebook met ook nog Windows? Dan kan de baas ze toch net zo goed gewoon in / vanuit Windows laten werken? Dat vinden werknemers zelf waarschijnlijk negen van de tien keer net zo handig, al was het maar omdat ze dat beter kennen en niet in twee OS’en door elkaar hoeven werken.
Indien een werkgever een auto beschikbaar stelt voor privé gebruik, is dat onderdeel van je arbeidsvoorwaarden en inkomen. Daarom betaal je er in dat geval ook inkomstenbelasting (bijtelling) over. Dus ja, dan moet je met de auto ten minste alles kunnen doen wat je ook zou willen als je zelf een auto koopt voor privé gebruik.

Maar inderdaad: off-topic ;)
Het model wat je aanhaalt voldoet al niet aan de requirements gezien de opslag te klein is (64GB ipv 128 GB wat voor Windows en appplicatiegebruik al heel minimaal is).
De bovenste vermelding in het aanbevolen lijstje in het artikel, de HP Elite c1030, kost tussen de 1300 en 1500 euro...
Als ik mijn collega moet geloven werkt parallels al niet heel stabiel op een nieuwste generatie Macbook Pro, ik weet niet of je graag parallels op een goedkoop chromebookje wilt draaien.
Een paar collega's van mij hebben een HP Chromebook ( Pro c640 )
Ik geloof niet dat je dat 'goedkoop' mag noemen :+
Wat een zinloze technologie allemaal weer, zo zie je maar dat ze steeds nieuwe manieren blijven verzinnen om dingen te doen die we al 10 tot 20 jaar geleden al konden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee