Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Chelsea en Sevilla spelen 0-0 in Londen

Chelsea en Sevilla zijn in hun openingsduel in groep E van de Champions League niet tot scoren gekomen. De Spaanse ploeg, vorig jaar winnaar van de Europa League, deed op Stamford Bridge nauwelijks onder voor de Londense formatie. Luuk de Jong stond in de spits bij Sevilla, Hakim Ziyech viel na een uur in bij Chelsea.

Sevilla was in de eerste helft de betere ploeg, maar het goede positiespel leverde nauwelijks uitgespeelde kansen op. De Jong kreeg zelfs geen enkele mogelijkheid. De thuisploeg speelde na rust heel wat voortvarender en met meer dreiging. Kurt Zouma en spits Timo Werner waren dichtbij een goal.

In de 62e minuut viel Ziyech in voor Mason Mount. De oud-Ajacied stond nog maar net in het veld, of Sevilla scoorde bijna. Een snoeiharde volley van invaller Jordán scheerde rakelings over het doel. Het duel wilde ook in de slotfase niet ontvlammen. Zyech kon zich amper onderscheiden en De Jong bleef ook in de tweede helft vrij onzichtbaar.

Stade Rennais en FC Krasnodar speelden in Rennes eveneens gelijk: 1-1. Het was voor zowel de Franse als de Russische ploeg het debuut in de Champions League. Bij Krasnodar speelde oud-Feyenoord Tonny Vilhena de hele wedstrijd.

De thuisploeg kwam in de 56e minuut op voorsprong door een benutte strafschop van Sehrou Guirassy. Drie minuten later stond het alweer 1-1. Chistian Ramirez kreeg een passje van Vilhena en schoot de bal van grote afstand in de korte hoek.