Vouwbare Lenovo ThinkPad X1 Fold met Windows 10 kost 4049 euro

De vouwbare Lenovo ThinkPad X1 Fold is vanaf dinsdag te koop voor 4049 euro. Deze vouwbare laptop annex tablet heeft een buigbaar 13,3"-oledscherm. Het apparaat wordt geleverd met Windows 10 Home en Pro. Lenovo toont ook de lichte X1 Nano-laptop.

De ThinkPad X1 Fold is een vouwbaar apparaat dat een oledpaneel aan de binnenkant heeft. Dit 4:3-scherm heeft een resolutie van 2048x1536 pixels en een maximale helderheid van 300cd/m². Gebruikers kunnen het apparaat platvouwen en als een tablet gebruiken of vouwen in een hoek om het als een laptop te gebruiken. Volgens Lenovo zijn beide schermdelen in gevouwen stand 9,6" groot. Optioneel kunnen consumenten een bluetoothtoetsenbord aanschaffen dat in laptopstand op de onderste helft van het scherm geplaatst kan worden. Dit toetsenbord blijft met magneten op zijn plek zitten en wordt tijdens het gebruik draadloos opgeladen.

De achterkant van de Lenovo ThinkPad X1 Fold is gemaakt van leer en fungeert als een soort hoes. Deze hoes krijgt een kickstand, waarmee het apparaat in tabletstand rechtop gezet kan worden. Lenovo zegt het leer en de bezel sinds de eerste introductie steviger te hebben gemaakt. Het apparaat is opengevouwen 11,3mm dik en weegt 'minder dan' 1 kilogram. Tijdens het vouwen wordt de Lenovo Mode Switcher-software gestart, die met een pop-up vraagt hoe de gebruiker wil omgaan met de twee schermdelen.

De vouwbare laptop annex tablet krijgt een Intel Core i5-L16G7-processor. Deze processor heeft vijf kernen, een kloksnelheid van 1,4GHz met een turbo op maximaal 3GHz en 8GB Lpddr4x-ram. Het vouwbare apparaat krijgt maximaal 1TB PCIe-NVMe-opslag en een 5-megapixelcamera. Wi-Fi 6 is standaard, ondersteuning voor 5G is optioneel. Het vouwbare apparaat kan ook geleverd worden met een stylus die in het toetsenbord kan worden geborgen. De ThinkPad X1 Fold krijgt twee USB-C-poorten en maximaal 11 uur accuduur. Hij is nu te koop voor 4049 euro.

Lenovo ThinkPad X1 FoldLenovo ThinkPad X1 FoldLenovo ThinkPad X1 Fold
Lenovo ThinkPad X1 FoldLenovo ThinkPad X1 Fold

Lenovo heeft daarnaast de ThinkPad X1 Nano gepresenteerd, een traditionele laptop die volgens Lenovo de lichtste ThinkPad ooit is en minder dan 1 kilogram weegt. Deze ThinkPad krijgt een 13"-scherm met 16:10-verhouding dat honderd procent van het sRGB-spectrum kan tonen. Het scherm heeft een resolutie van 2160x1350 pixels, heeft een maximale helderheid van 450cd/m² en kan geleverd worden als touchscreen. De laptop is 13,9mm dik en heeft een scherm dat 85 procent van de bovenste helft in beslag neemt.

De ThinkPad X1 Nano kan geleverd worden met Intel i7-processors uit de Tiger Lake-generatie, maximaal 16GB Lpddr4x-ram en tot 1TB PCIe-ssd-opslag. Wi-Fi 6 is standard, 4G of 5G is optioneel. Een vingerafdrukscanner en 'human presence detection' zijn eveneens te selecteren. De laptop krijgt een accuduur van maximaal 17,3 uur, vier microfoons, vier Dolby Atmos-luidsprekers en 2 Thunderbolt 4-poorten. Het apparaat is gemaakt van koolstofvezel en magnesium, wat volgens Lenovo een stevig ontwerp moet bieden. Lenovo levert de laptop in het zwart of met koolstofvezelpatroon. De Lenovo ThinkPad X1 Nano is te koop met Windows 10 Pro of Linux en is vanaf januari beschikbaar. Prijzen van deze laptop maakt Lenovo later bekend.

Lenovo ThinkPad X1 NanoLenovo ThinkPad X1 NanoLenovo ThinkPad X1 Nano

Door Hayte Hugo

Redacteur

29-09-2020 • 13:17

57 Linkedin Whatsapp

Reacties (57)

57
55
32
4
0
23
Wijzig sortering
Ik heb sterk mijn twijfels bij of deze laptops het geld waard zijn voor zakelijk gebruik. Lenovo heeft haar drivers absoluut niet op orde en als ik zie dat in deze laptops ook extra heldere displays zitten kan ik ze enkel afraden. Ik heb zelf een vrij nieuwe Lenovo X1 Extreme Gen.2 met 500 cd/m² HDR400 display en sinds de Intel graphics driver geüpdatet is vanaf v26.20.100.7528 is het een en al ellende. De maximale helderheid is nog maar zo'n 300 cd/m² i.p.v. de geadverteerde 500 cd/m² en wanneer HDR is ingeschakeld in de Windows settings maakt de laptop system-wide gebruik van dynamisch contract (backlight dimmen bij donkere content) wat een niet werkbare situatie oplevert en niet uit te schakelen is.

Het blijkt dat niet alleen de X1 Extreme Gen.2 hier last van heeft, maar zo'n beetje elke ThinkPad met een extra helder display. Zie hier de klachtenregen op het forum van Lenovo, waar zij zelf overigens niet reageren ondanks het grote aantal klachten:
https://www.google.com/se...+site%3Aforums.lenovo.com

De hardware is echt fantastisch maar helaas laten ze echt grote steken vallen met hun brakke drivers. Voor een zakelijke laptop als de ThinkPad is dit een doodzonde.
Dat zijn deels problemen van Windows, mijn macbook heeft ook een 500 cd/m2 scherm. In macOS gaat het goed, maar zodra je in Windows zit krijg je inderdaad ook wat jij zegt dat ineens schermen anders "opgelicht" gaan worden.
Volgens mij is het probleem ontstaan toen Microsoft besloot om een flinke graphics update door te voeren in Windows 10 die een nieuwe manier van displays aansturen forceert (eerder draaiden die twee technieken geloof ik naast elkaar, de oudste van die twee is nu niet meer bruikbaar). Het zou dus best kunnen dat een Macbook met Windows 10 hier ook last van heeft.

Maar feit is wel dat het met het her-installeren van de oude Intel graphics drivers deels opgelost is (HDR doet nog steeds moeilijk) en Lenovo dit driver issue toch echt eerst moet aanpakken in plaats van dat ze hun tijd steken in nog meer modellen op de markt brengen (die dan waarschijnlijk dezelfde issues krijgen na de eerste keer Windows updates installeren)

De oude Intel graphics drivers voor Lenovo laptops zijn overigens nog goed te vinden op de website van Lenovo: zoek de meest actuele Intel graphics driver, open daar het bijgevoegde tekstbestand en je vindt daar een lijst met versienummers vs. Lenovo filenames. Zoek voor jouw laptop de laatste file met versienummer v26.20.100.7528 en vervang de filename in de url van de meest actuele download door dat wat je uit het tekstbestand hebt geplukt. Niet per ongeluk de .exe weghalen, want dan werkt het natuurlijk niet ;)
Is dat dan een intel-driver van intel, of de intel-driver van en door Lenovo? Want dat maakt nogal uit.
Zie reactie hierboven, het gaat mis met de Intel graphics driver van Lenovo zelf. Dus echt die van hun eigen website. Ook met de nieuwste drivers rechtstreeks van Intel werkt het niet, dat heb ik geprobeerd. Met oudere drivers van Lenovo werkt het wel (en daarom draai ik nu dus verplicht drivers van Nov. 2019), of het met oudere drivers van Intel ook werkt kan ik helaas niet zeggen.
(en daarom draai ik nu dus verplicht drivers van Nov. 2019)

Waarom ben je je drivers gaan updaten ? Lossen de nieuwe drivers een probleem op dat je bij de oude drivers had ?
Ik heb even voor je nagekeken in de update logs, de desbetreffende Intel Graphics Drivers is naar mijn laptop gepusht door Lenovo Vantage. Bovendien geeft de website van Lenovo de update weer als zijnde "critical", zie hier: https://pcsupport.lenovo....%20and%20Video%20Graphics

Verder geven ze in de readme aan dat het brightness issue gefixt zou zijn maar dit is absoluut niet het geval, zoals ook te lezen is op het forum. Ze hadden gewoon zo 10 man van het forum kunnen plukken om deze driver met (niet werkende) fix te testen, maar in plaats daarvan klooien ze maar wat aan en laten ze hun zakelijke gebruikers - die veel geld betaald hebben voor premium displays - nu al bijna een jaar wachten op een fix.
Dat het van hun website af komt wil niet zeggen dat het een door hun gemaakte driver is.
Als intel de driver heeft gemaakt, en die deels distribueert via de wbesite van lenovo is dat als nog een Intel gemaakte driver waar lenovo niks mee vandoen heeft anders dan dat ze mogelijk een verkeerde driver op de website hebben staan, wat heel goed mogelijk is.
Dynamisch contrast is toch wel het meest nutteloze effect ooit toegepast in technologie.
Het is pure ironie dat de helderheid van je beeldscherm aanpast, waarna je iris zich weer aanpast om de helderheid 'gelijk' te krijgen. Het is geen eens 'echt' contrast, het is een truukje zodat fabrikanten kunnen beweren dat ze 1:10.000.000 (dynamisch) CONTRAST! hebben.
Same here met mijn Lenovo tablet. Hardware is prima maar hun update beleid en software skills hebben er voor gezorgd dat ik nooit meer een Lenovo zal kopen.

Heb na een jaar 1 update gehad op de tablet (van €499) en die heeft de prestatie zo volledig de nek om gedraaid dat ie nog erger onbruikbaar is geworden dan voor de update.

Deze vouwbare zal ik dan ook echt nooit durven kopen.

[Reactie gewijzigd door Flagg op 29 september 2020 17:08]

Ik snap niet goed hoe je de conclusie legt dat Lenovo zijn drivers niet op orde heeft terwijl je iets verder aanhaalt dat sinds Intel Graphics driver versie x er problemen zijn.
Intel Graphics drivers worden opgeleverd door Intel en (mogelijks) via Windows update aangeboden. Lenovo heeft hier weinig tot niets in de pap te brokken lijkt me?
Tenzij je de update via de Lenovo Utility hebt binnengekregen. Dan kan je enigzins nog de vinger wijzen naar hun test procedure die ontoereikend is. Maar dan zeggen dat Lenovo 'slechte drivers maakt' is gewoon niet waar lijkt me.

Ik heb zelf een Lenovo Legion en heb geen klagen over drivers.
Of de beruchte update via Windows Updates of Lenovo Vantage is binnengekomen durf ik zo niet te zeggen, maar met de actuele drivers van de Lenovo website werkt het in ieder geval ook niet goed. Als ik via de Lenovo website de oude drivers ophaal en installeer werkt het wel weer gewoon. Of het ook werkt met dezelfde (oude) driver versie rechtstreeks van Intel heb ik niet gecontroleerd, maar feit is gewoon dat Lenovo hun drivers niet op orde heeft als de nieuwere versies op hun eigen website voor problemen zorgen. Dus ja, hun testprocedure is ontoereikend. En dat is een schande voor zakelijke laptops waarbij je een dikke vette premium betaalt, juist voor die testprocedures.
De oude drivers van Lenovo, ja, die ze zelf inmiddels van hun website verwijderd hebben. Ze zijn enkel nog te vinden door de url van de huidige drivers aan te passen. Is het dan zo vreemd om gewoon de meest recente drivers te willen draaien die door de fabrikant van je laptop worden aangeboden? En is het zo vreemd om er vanuit te gaan dat zij die zelf getest hebben voordat ze het online slingeren? Juist daarom koop je toch een zakelijke laptop, zodat je niet zelf hoeft uit te zoeken wat wel en niet werkt. Zoals je zegt, dan maar iets later de nieuwste updates binnenhalen en Lenovo de tijd geven om ze te testen alvorens te releasen. Ik vertraag mijn Windows updates ook standaard met 30 dagen, maar dat wil niet zeggen dat ik bijna een jaar geen updates binnenhaal "omdat mijn systeem nu toch gewoon stabiel is".
Juist daarom koop je toch een zakelijke laptop, zodat je niet zelf hoeft uit te zoeken wat wel en niet werkt.
Niet voor niets worden er onderhoudscontracten aangeboden. In mijn hoofdberoep ben ik gebruiker van een zakelijke laptop, en dan weet ik dat ons IT departement met Dell samenwerkt om eerst een nieuwe set updates te testen vooraleer deze updates aan de 'gewone gebruikers' ter beschikking wordt gesteld. In mijn bijberoep leverik zelf de (linux) ondersteuning voor een klein advocatenkantoor, en daar zal ik altijd eerst een bepaalde lijst met updates toepassen op een enkele client vooraleer ik alles push naar de rest van de devices.
Samengevat: de zuivere aankoop van een zakelijke laptop brengt niet automatisch met zich mee dat je 100% automatisch ongestoord kan updaten en blijven werken. Je zou het anders kunnen willen, maar zo is het nu eenmaal niet. Zelfs in veel minder complexe eco-systemen (iPhone / iOS bvb) duiken er bugs op na introductie. Wat verwacht je dan van een driver die op enkele honderdduizenden verschillende combinaties van hardware moet werken?
Daar heb je inderdaad deels gelijk in. Ik ben zelf kundig genoeg om mijn hardware werkend te houden, maar de meeste gebruikers weten niet beter dan "laatste updates installeren is goed". In sommige gevallen kan het zo zijn dat een specifieke hardware/software combinatie voor problemen zorgt, en dat is niet in alle gevallen verwijtbaar bij de fabrikant. Zoals je al zegt, er zijn inderdaad honderdduizenden combinaties te verzinnen en dat is niet volledig af te vangen door de fabrikant, al is het maar omdat 3rd party software soms ook bepaalde drivers sloopt.

Echter, als een nieuwe laptop direct na het installeren van Lenovo's eigen drivers al gebreken vertoont dan gaat er wel echt iets goed mis daar. Dat zou dus betekenen dat jullie IT department bijvoorbeeld 100 laptops bestelt bij Lenovo, maar niet direct na ontvangst en alvorens eigen software te installeren de drivers mag updaten. Terwijl dat toch juist het moment is om de drivers te updaten, wanneer je nog een schone lei hebt en het dus minder zoekwerk is als er iets niet goed werkt. In dit geval van Lenovo is het gewoon heel simpel, ze hebben laptops met een gpu van Intel, de 620/630/640, en een X aantal displays met hoge helderheid. Het kan toch niet zo zijn dat dat teveel gevraagd is van een fabrikant als Lenovo, want dit zijn slechts enkele tientallen configs.
Als je gewend bent om support te leveren op computer hardware en/of software, dan leer je mettertrijd dat je best niets wijzigt als je geen probleem hebt. Don't fix if it ain't broken. Heb de waarheid achter die boutade enkel weten te appreciëren na enkele malen heel hard tegen die muur te hebben aangelopen :/.

Ik heb geen enkel belang bij het verdedigen van Lenovo, en ken jouw specifieke issue al zeker niet - mijn reactie was enkel gericht tegen jouw uitspraak alsof je met een zakelijke laptop niet zou aanlopen tegen driver issues.
Zakelijk zijn ze het geld m.i. niet waard. Dit is een gimmick, een aandachttrekker voor andere producten. Er zullen niet veel bedrijven zijn die €4000 voor een laptop neerleggen, tenzij het voor echt hardcore IT professionals is. Alleen denk ik dat die andere specs nodig hebben, bv een full-blown workstation die tegen een paar stootjes kan.
Ik heb sterk mijn twijfels bij of deze laptops het geld waard zijn voor zakelijk gebruik.
...
en sinds de Intel graphics driver geüpdatet is vanaf v26.20.100.7528 is het een en al ellende. De maximale helderheid is nog maar zo'n 300 cd/m² i.p.v. de geadverteerde 500 cd/m² en wanneer HDR is ingeschakeld in de Windows settings maakt de laptop system-wide gebruik van dynamisch contract (backlight dimmen bij donkere content) wat een niet werkbare situatie oplevert en niet uit te schakelen is.
Ik zou hem zakelijk niet willen hebben. Ik geloof niet dat een touchbased toetsenbord fijn werkt. Ik werk met een muis een heel stuk sneller dan met een touchpad, maar ik vraag me af hoe lastig het typen is zonder travel of duidelijke feedback ...

Voor de problemen die je met je huidige laptop hebt: volgens mij is hij defect of werkt hij niet naar behoren en heb je recht op herstel/vervanging/geld terug. Heb je dat al geprobeerd?
Ik had onbewust hetzelfde probleem met mijn X1E gen 1.

Pas toen ik Linux installeerde kwam ik er achter dat mijn scherm veel helderder kon dan onder Windows mogelijk was! Bijna een jaar mijzelf zitten storen aan de slechte helderheid van het scherm, om er vervolgens achter te komen dat het gewoon een driver bug was...
Heb je het uiteindelijk op kunnen lossen? Als je er niet uit komt, stuur me even een PM! En same here idd, onder Linux (dual boot) werkt het perfect.

[Reactie gewijzigd door Japperrrr op 30 september 2020 14:56]

Ik gebruik Windows eigenlijk niet meer, dus nooit meer echt op gelet.

Volgens mij blijft de helderheid staan na een reboot, dus je kan onder Linux helderheid instellen en dan rebooten naar Windows.

Hoe dan ook: frustrerend dat je ~400 euro extra uitgeeft aan een helder 4K display optie, en dan crappy drivers er bij krijgt die de potentie van het scherm niet benutten.
Mooie ontwikkeling, maar ik zie er nu nog geen use-case voor. Als ik zo iets zou willen kopen houd ik het denk ik bij een Windows Surface
Dit is volgens mij ook niet echt een product die ze echt willen verkopen. Dit is meer laten zien van “kijk eens wat wij kunnen”
Welke markt willen ze hiermee bedienen? Ik snap er echt niks van.
Een product als dit is meer een technologische benchmark van "kijk wij kunnen dit", de prijs is ook kunstmatig hoog zodat niet iedereen dit product koopt en Lenovo niet in massa's hoeft te produceren (wat een heel moeilijk proces is gezien de techniek).
Wat jammer is, want de ThinkPad was altijd meer een geval "we've got this". Meer I/O dan de rest, stevige prestaties, functie boven vorm. Al meerdere generaties lang is dat minder en minder het geval helaas (geen poorten behalve 2x thunderbolt bijvoorbeeld), wat een van de weinige redenen wegneemt om nog voor een current-gen ThinkPad te gaan.
Zolang je Lenovo op zich geen probleem vindt, blijft de Thinkpad T-serie voor jouw toepassingen vzv ik kan beoordelen gewoon prima. De Thinkpad e-serie is al een tijdje minder degelijk maar wel lekker goedkoop en lekker sober in de look (...plus vaak een trackpoint - yay!), en de Thinkpad X-serie is wat gimmickier, maar wel met min of meer de thinkpad 'look.' Zolang je een oerdegelijke baksteen van een machine wil blijft de T-serie gewoon best aantrekkelijk - maar lang niet iedereen is meer in voor die ietwat chunky designrichting.
Klopt, ik heb de T490. En zo groot is die niet meer, ik vind hem prettiger dan de X1.
Well Ik heb de X1 extreme en die heeft wel lekker 2x USB en 2x thunderbolt ook nog 1x full HDMI
Smartcard reader. Als software engineer ben ik hier wel tevreden mee, mijn collega's niet omdat hij graag van zich laat horen tijdens compileren lol net Heathrow airport geluid opstijgen en afdalen die fans
Directieleden. Mensen die veel content bekijken, maar zelf bijna geen content bewerken. Die willen iets statigs. De zelfde markt die Microsoft met de Surface Pro's bediend. Niet echt geschikt als werkpaard, maar daar heb je personeel voor.
Jammer dat er elke keer weer van dit soort naïeve standaard opmerkingen worden gemaakt bij dit soort berichten.

Ja, er is een markt voor. Beperkt, maar er is een markt.
Het is tevens een showcase voor de fabrikant.
Het is het begin van een nieuwe productlijn met nieuwe technologische snufjes.
Er moet toch altijd een begin zijn?
Ik zie niet hoe dit voor een bedrijf slecht kan zijn vooral niet voor een bedrijf zo groot als Lenovo. Het is een nieuw product die mensen al kunnen kopen. Het hoeft niet maar het kan en ik vind het mooi dat ze de optie bieden om "innovators" te laten testen en spelen met het spul zolang je er de euro's voor wilt neerleggen.
Dit aanbieden is een vorm van reclame, waardoor je laat zien dat je technisch gezien in de voorhoede staat. Afhankelijk van wat je wil als fabrikant kan dat een beeld zijn dat je graag van jezelf creëert.

Realistische feedback krijg je wel degelijk; kijk maar eens naar de reviews van de Samsung Fold en de Microsoft Duo, die zijn niet mals en in het geval van de Fold waren die zo sterk dat Samsung besloten heeft de launch uit te stellen.

En een product intern net zo lang ontwikkelen tot het goed is, wordt ook niet altijd gezien als een handige strategie. Ook voor hardware geldt tegenwoordig meer en meer "release early". Door een kleine productiegrootte en hoge prijs voorkom je dat er teveel van verkocht worden. Als je de prijs laag houdt wil iedereen en zijn moeder hem hebben, kun je niet leveren en heb je daar negatieve publiciteit van. Ik geef wel toe dat door een hoge prijs mensen minder snel geneigd zullen zijn toe te geven dat het een slecht product is, want dat zou betekenen dat je een miskoop hebt gedaan.

Maar goed: ik kan ook niet in het hoofd kijken van het Lenovo management, net zo min als jij, dus wij lullen kletsen beide uit onze nek :+
Alles heeft tijd nodig om verder te ontwikkelen, het grote voordeel is dat door dit soort iniatieven er voor zorgt dat mensen er aan beginnen te wennen, er bekend mee zijn, en ontwikkelaars al beginnen om dit soort concepten te gebruiken.

Ik gebruik sinds kort de LG Velvet met tweede scherm, 3 jaar geleden had zoiets vrij bagger geweest, nu niet, nu werkt het goed, veel apps kunnen er mee omgaan enz. Met de komst van de foldables en bijv de Duo, komt er steeds meer ondersteuning.
Het gross van de mensen doen er nog niets mee, maar als dit gemeengoed wordt over een paar jaar, is de ontwikkeling al redelijk volwassen, en weten de fabrikanten welke designs prettig zijn en waar ze op moeten letten.

Dit is gewoon een gezonde ontwikkeling, en moeten we er vooral in houden.
Maakt u maar geen zorgen ,voor alles is er en markt..
Fraai apparaat, ben benieuwd naar de betrouwbaarheid van het scharniermechanisme.
En voor mij de eerste keer dat ik een (Intel) CPU zie met 5 kernen. Wat zou daar de gedachte achter zijn?
Big.Little concept: 1 hooggeklokte, snelle Sunny Cove-core (gebaseerd op Tiger Lake-cores) + 4 trage maar zuinige Atom cores (gebaseerd op Tremont-cores).
Denk zelf dat dit een soort van actie is om net zoals Samsung een nieuw iets te proberen en kijken we de early adopter wilt zijn en of er überhaupt echt een markt voor is.
Leuke gimmick, maar ik vind die x1 nano veel interessanter.
De ThinkPad X1 Fold heeft maar 8GB Lpddr4x-ram pff vind dat toch wel aan de lage kant voor zoon prijs.
Eurhm, waarom is hij meer dan 1000 dollar/euro goedkoper in de VS? (vanaf 2499 dollar)

https://www.lenovo.com/us.../X1-Fold-G1/p/22TP2X1X1F1

Update: Ah, de goedkoopste versie komt zonder keyboard en pen. Maar nog steeds is het verschil significant.

[Reactie gewijzigd door jkommeren op 29 september 2020 14:26]

Prijzen in de VS zijn zonder "BTW" (noemen ze daar sales tax geloof ik) als ik het goed heb. In die 4050 euro zit dus al een slordige 850 euro belasting.
Zelfs dan 2499 + 850 = 3349.
In Europa zijn ook hogere kosten ingecalculeerd voor consumentenrechten (returns na aankoop en langere garantie periode etc.). Misschien verwachten ze wel relatief veel defecten in het 2de jaar en hanteren daarom een hogere prijs.
De rest voor het toetsenbordje? Ik weet het ook niet. Wel jammer dat het zo duur is. Lijkt me best een handig ding.
Komt ook nog de X1 tablet gen4 uit ?
De fold is geweldig, ik kijk er erg naar uit maar voor deze prijs passeer ik, mijn max is 2500 / 3000. daar nog 1000 bovenop is voor mijn gevoel echt teveel. Heel erg jammer om die prijs te zien.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee