Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Aanvaller Ocampos kopt Sevilla naar halve finale Europa League

Sevilla staat in de halve finale van de Europa League. De club rekende pas laat af met Wolverhampton Wanderers in Duisburg (1-0).

Lucas Ocampos maakte in de 88e minuut het winnende doelpunt in de Schauinsland-Reisen-Arena. De Argentijn kopte raak na een afgemeten voorzet van Éver Banega. Sevilla strijdt maandag met Manchester United in Düsseldorf om een plek in de finale.

Sevilla was vooral na rust de betere ploeg. De Spaanse ploeg ontsnapte in de twaalfde minuut wel aan een achterstand toen doelman Yassine Bono een strafschop van de Mexicaanse spits Raúl Jiménez stopte. Luuk de Jong mocht pas in de 85e minuut invallen bij Sevilla.

Voor Wolverhampton Wanderers kwam er een vervelend einde aan een sterk seizoen. De formatie verraste met een zevende plaats in de Premier League en een plaats in de kwartfinales van de Europa League. Tegen Sevilla speelde Wolverhampton Wanderers echter vooral om niet te verliezen. Dat las je ook een beetje af aan de cornerverhouding van nul tegen veertien.