Twitter laat alle gebruikers instellen wie kan antwoorden op tweets

Twitter heeft de functie om te beperken door wie er gereageerd mag worden op tweets beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. De functie werd begin dit jaar aangekondigd en was sinds mei door een beperkte groep te gebruiken.

Bij het plaatsen van een tweet krijgen gebruikers voortaan drie opties. De eerste en standaard optie is dat iedereen kan reageren. De tweede optie is dat alleen mensen die de gebruiker volgt kunnen reageren en de derde optie is dat alleen mensen die de gebruiker noemt in de betreffende tweet, een reactie kunnen plaatsen.

Met de functie geeft Twitter gebruikers naar eigen zeggen meer controle over gesprekken. Uit de eerdere test is volgens het sociale netwerk gebleken dat door de functionaliteit 'andere gesprekken dan voorheen' ontstonden.

Als gebruikers een van die laatste twee opties kiezen, wordt er een label geplaatst en is het antwoordicoontje grijs, zodat mensen kunnen zien dat er beperkingen zijn. De besloten conversaties zijn wel zichtbaar voor alle gebruikers en anderen kunnen de berichten retweeten, eventueel met een opmerking.

Twitter-functie om te beperken wie mag reageren op tweetsTwitter-functie om te beperken wie mag reageren op tweetsTwitter-functie om te beperken wie mag reageren op tweetsTwitter-functie om te beperken wie mag reageren op tweets

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

11-08-2020 • 19:30

92 Linkedin Whatsapp

Reacties (92)

92
82
28
3
0
41
Wijzig sortering
Het is even zoeken in de blogpost maar hier heb je een goede reden voor Twitter om dit te willen:
People more frequently look for additional commentary when replies are limited – the new Retweets with Comments timeline is visited 4x more often on Tweets using these settings.
"Als we mensen de mogelijkheid afnemen om te reageren gaan ze vanzelf naar de nieuwe tijdlijn: retweets met commentaar"
Nog verder in je eigen bubble, hoe kan dit ooit fout gaan?
Niet: je beheerd je eigen bubble.

Of wil je liever een scenario waarbij ik bijvoorbeeld in het openbaar mij eens ongevraagd ga mengen in jouw vriendengroep?
Niet: je beheerd je eigen bubble.

Of wil je liever een scenario waarbij ik bijvoorbeeld in het openbaar mij eens ongevraagd ga mengen in jouw vriendengroep?
Twitter is tegenwoordig gfeen vriendengroep meer hoor
Eerder een 'ik schreeuw, jullie luisteren, maar geen tegenspraak ....'

Ik gebruik een tweetal accounts, één voor de 'kennissen' en interessante zaken, de andere om zo nu en dan de zgn nujij-schreeuwers te plagen ;)
De bagger die je daarin voorbij ziet komen ... niemand die elkaar het licht gunt, en als ze de kans krijgen ergens iemand opwachten omdat er niet genoeg meegepraat werd ...

* FreshMaker mist de originele nujij commentaren echt wel ;)
"de zgn nujij-schreeuwers te plagen "
Dan ben je gewoon onderdeel van het probleem hoor. Lekker moreel superieur doen...
Ik vind het wel wat hebben om je primaire account niet te vervuilen met discussies waarom een onschuldige opmerking je gelijk een racist of sexist maakt.
Ik vind het wel wat hebben om je primaire account niet te vervuilen met discussies waarom een onschuldige opmerking je gelijk een racist of sexist maakt.
Klopt, op mijn persoonlijke account wordt ik ook door mijn werkgever gevolgd, en ondanks dat hij mij en mijn uitspraken wel kent, hoeft hij er niet mee geconfronteerd te worden.
Al meegemaakt dat er een of andere gek al mijn volgers ( alle 15 ;) ) ging lastig vallen, omdat hij het niet kon 'winnen'
"de zgn nujij-schreeuwers te plagen "
Dan ben je gewoon onderdeel van het probleem hoor. Lekker moreel superieur doen...
Hoezo dan weer moreel superieur ?

Een beetje tegengas geven, gewoon omdat het kan .

Niet met superioriteit te maken
De wereld klopt gewoon opeens veel beter als je termen als "Twitter", "Facebook", "sociale media",.. vervangt door "op café aan de toog".

;)
Met als uitzondering de doodsbedreigingen enzo.

Twitter voelt veel meer als de stadsomroeper die constant word bekogeld met rotte eieren en af en toe een steen.

[Reactie gewijzigd door Rabb op 12 augustus 2020 22:39]

Ja dat is eigenlijk het hele idee van een openbaar platform.
Kennenlijk dus niet alleenmaar.
Het idee van Twitter was altijd op een stadsplein van open discussie te zijn, althans dat was het in het begin. Nu is het meer en meer aan het evolueren naar Facebook. Dat zal niet goed aflopen voor Twitter. Want nu al merk ik op dat mensen tegenovergestelde meningen, en zelfs feiten, blokkeren. Zo geraken ze in een bubbel terecht waarin hun gedachten bevestigd worden door een bubbel van volgers. Dat wordt dan weer een broeihaard voor hilarische ideologieën, en soms ook radicale ideologieën. Dat is vernietigend voor de samenleving en democratie.
Over de democratie laat ik me niet uit, maar wel over Twitter. Twitter's enige bestaansrecht is dat het publiekelijk is en dat het een soort van natuurgetrouwe reflectie van de maatschappij is. Nu het blijkt dat de moderne planmaatschappij door en door rot is gaat het platform ineens verbubbelen zodat de kunstmaatschappij toch nog wat lijkt. Maar Twitter's enige bestaansrecht is die van het oorspronkelijke open en bloot weerspiegelen van de maatschappij en het bij elkaar brengen van de mensen. Blijkbaar wordt het volk (en de adverteerders en investeerders) daar niet blij van dus moet Twitter veranderen van spiegel naar reclamezuil. Twitter toont hier zowel het failliet van de sociale media als de moderne maatschappij aan.
Huh? Ik dacht dat Twitter bestond omdat het de snelste manier was om nieuws van over heel de wereld te krijgen. Een spiegel van de maatschappij? Dat is het toch echt nooit geweest hoor. In het begin toen ik er op zat ging het zelfs nooit over politiek. Ondertussen heeft de politiek de weg gevonden naar het snelste nieuws medium.

Twitter is geen spiegel van de maatschappij. twitter is gewoon de krant met de grootste comment sectie
Krant is wel wat veel eer voor dit medium
Ze zijn denk ik voorbij Facebook op dit vlak. Daar kan je standaard immers wel privegroepen en profielen maken, maar niet privégesprekken houden die alsnog zichtbaar zijn voor ‘t publiek. (Dat kan overigens wel met lijsten vziw, maar is een stuk meer moeite en bijna niemand gebruikt die feature.)
Anoniem: 368883
@XVI12 augustus 2020 13:35
En als je de pech hebt tot een minderheidsgroep te horen, kan je geen enkel punt maken op Twitter zonder een leger van extreem-rechtse anonieme trollen op je dak te krijgen. En dat is echt geen natuurgetrouwe afspiegeling van onze maatschappij hoor, integendeel. Veel die trolletjes zouden die dingen niet rechtstreeks in het gezicht van iemand durven zeggen, maar op Twitter kan dat zonder gevolg.

Ik snap perfect waarom Twitter dit invoert, soms wil je gewoon iets kwijt zonder een bagger aan hate-speech over je heen te krijgen.
Filterbubbels of past toch niemand überhaupt zijn mening aan (luisteren en kennis nemen van de feiten bijv.) in allerlei oeverloze discussies ?
Wellicht dat dit toch ook kan bijdragen om eens een beetje gestructureerde discussies te lezen i.p.v. continue roeptoeterij waar iedereen probeert zijn eigen plasje overheen te leggen in zo min mogelijk tekens......
Ik denk dat er een hele hoop mensen ook Twitter ontwijken vanwege de open hostality die het met zich mee kan brengen.

Als je wilt weten hoe een afspiegeling van een maatschappij eruit ziet, dan zul je menselijke interacties moeten bestuderen die gemodelleerd zijn naar hoe mensen interactie kiezen in het echte leven: in besloten kringen, net als open bijeenkomsten.

Dat is dus precies wat Twitter nu invoert.
Dat is ook hoe ik het zie - journalisten en politici vonden het maar niks dat het klootjesvolk kritische reacties konden posten, daar zijn ze nu vanaf. Wat dat betreft had Twitter juist een hoog democratisch gehalte* en dat wordt zo teniet gedaan.

*okee, wie het hardste roept heeft gelijk maar dat is offline niet anders
Waarom zou je een openbaar platform niet een beetje in kunnen perken?
Er zijn nu zoveel gekken actief die alleen maar afkraken, schelden of je bijna standaard dood wensen. Beperken tot je volgers lijkt me dan een prima oplossing. Voor sommige tweets zou ik ook niet willen dat de hele wereld zich ermee bemoeid. Een select vrienden groepje is dan al meer dan genoeg. Dat iedereen mee kan lezen maakt het al openbaar genoeg.

Juist het ontbreken van een mogelijkheid om de reacties in te perken weerhoud mij ervan om twitter (en een aantal andere social media of fora) te gebruiken.
Dan gebruik je toch gewoon whatsapp of telegram?
Misschien wil iemand zich wel online kunnen profileren en bepaalde dingen transparant houden, maar wel ongevraagde invloeden buiten de deur houden?

PS: dan is Whatsapp juist voor privé.

[Reactie gewijzigd door Some12 op 11 augustus 2020 20:10]

Waarom zou iemand zich online/op Twitter willen profileren?
Misschien word ik oud, ik doe dat IRL ... :X

[Reactie gewijzigd door OxWax op 11 augustus 2020 20:12]

Op zich is Twitter wel handig om met bedrijven in contact te komen. Want e-mail vinden ze al helemaal eng.

Hoeft niet allemaal negatief te zijn. Zelfs PostNL, Ziggo, en KLM hebben me een aantal keer keurig geholpen. En Coolblue is natuurlijk ook een goed voorbeeld.
Dat begrijp ik dus echt niet : een email kan je rustig beantwoorden nadat je over probleem hebt nagedacht, opgezocht en eventueel hebt besproken met andere afdeling.
Twitter = quasi instant.
Dat begrijp ik dus echt niet : een email kan je rustig beantwoorden nadat je over probleem hebt nagedacht, opgezocht en eventueel hebt besproken met andere afdeling.
Twitter = quasi instant.
Nee, email is lekker gesloten, niemand die er wat van te weten hoeft te komen.
Het is vaak een eerste poging waard, maar tegenwoordig lijkt uiterlijke schijn meer impact te hebben.

KLM, KPN, Ziggo maar ook een webshop als Bol.com zijn gevoeliger op Twitter/Facebook, dan in de veilige mailomgeving.

Bij KLM deed ik navraag over een door hun geannuleerde en omgeboekte vlucht.
Contactformulier online, via de telefonische desk helemaal geen contact, en via een FB Messenger ... gewoon geen reactie
En dan nog doorschuiven 'als u uw gegevens alvast post, kunnen wij u helpen ....Die stonden er al in ... want al gevraagd ..

Via Twitter binnen één uur een korte reactie
Mijn wederhelft op de FB pagina - 9 minuten .... en daarna 15 minuten later een mail dat het verwerkt zou worden, en we zsm de vouchers krijgen.
Nee, soms brengt een open kanaal gewoon meer slagkracht met zich mee
[...]
Nee, email is lekker gesloten, niemand die er wat van te weten hoeft te komen.
Het is vaak een eerste poging waard, maar tegenwoordig lijkt uiterlijke schijn meer impact te hebben.
Juridisch van belang
KLM, KPN, Ziggo maar ook een webshop als Bol.com zijn gevoeliger op Twitter/Facebook, dan in de veilige mailomgeving.
Dat weet ik.
Echter dat zou,vind ik, niet mogen.

[Reactie gewijzigd door OxWax op 11 augustus 2020 21:44]

Tja, niemand vind het leuk dat je persé via social media bagger platforms een bedrijf door de modder moet trekken voordat ze reageren. (Ok, sommigen zullen het vast fantastisch vinden)

Maar het is moeilijk om er wat aan te doen.
Sterker nog, ik vind dat we een dergelijk middel juist met open armen moeten ontvangen. Nu hebben we eindelijk een middel om een bedrijf door de spreekwoordelijke modder te trekken, moeten we het niet gaan afstoten. Ook al is het platform zelf, ehm, "bedenkelijk van kwaliteit".

E-mail is nou ook niet zo'n briljant "platform" met al die spammers en scammers.
Sterker nog, ik vind dat we een dergelijk middel juist met open armen moeten ontvangen. Nu hebben we eindelijk een middel om een bedrijf door de spreekwoordelijke modder te trekken, moeten we het niet gaan afstoten. Ook al is het platform zelf, ehm, "bedenkelijk van kwaliteit".

E-mail is nou ook niet zo'n briljant "platform" met al die spammers en scammers.
Precies.
Je probeert het netjes ( gesloten - email/direct bericht ) op te lossen, maar dat wordt kennelijk glashard genegeerd in het kader 'druk'
Maar zodra je voor de voordeur een geluid maakt ( openbaar - Twitter/Facebook ) lijkt er ineens wel iemand aanwezig te zijn
Waarom kan die dan niet een mailbox in de gaten houden ?

Vroeger was er Pieter Storms, die ging ook bij bedrijven in de ontvangstruimte staan.
Camera's en lef, imagoschade dáár is men gevoeliger voor.
( Youp idem, dankzij zijn Twitter heeft Tmobile destijds direct ingeschikt )
Waarom kan die dan niet een mailbox in de gaten houden ?
Heb ik ook nooit begrepen.

Twitter: antwoord binnen een uur. Soms moet je dan alleen wel eerst nog gegevens via een DM sturen.
E-mail: een of ander shitty formuliertje (dus op dat moment nog niet eens echt e-mail), een nutteloze bevestiging, en "we streven ernaar uw e-mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden" |:(
Eens. Ik doe het ook, maar vind het nog steeds niet prettig om te (moeten) doen.
Nou misschien wil je verslag kunnen doen van een besloten online bijeenkomst. Politieke vergadering comes to mind, maar wat dacht je van een goeden doelen organisatie oid?
Ah juist, a Circle of Jerks. of te wel, precies wat een bubble is.
Of wil je liever een scenario waarbij ik bijvoorbeeld in het openbaar mij eens ongevraagd ga mengen in jouw vriendengroep?
Als je niet wil dat mensen zich mengen in het gesprek van je vrienden group moet je dat niet op een openbaar platform zetten maar misschien in een, en ik weet dat dit compleet gestoord klinkt, privé groeps chat????
Nou misschien vindt je leuke nieuwe mensen online, op Twitter bijvoorbeeld. En misschien kun je daar wel bevriend mee raken op Twitter, zodat je kan joinen.

PS: mijn vrienden heb ik offline leren kennen
PS2: maar zo kunnen mensen misschien uit hun sociale eenzaamheid komen?
Klopt ook die kant is er.
Maar door de algoritmes van Twitter zie je vaak eerder de meer controversiële zaken omhoog komen.
Ik merk het op mijn accounts, de schaduwprofielen op de achtergrond hebben prima door dat beiden van dezelfde persoon zijn ( IPadres, maar ook schrijfgedrag en taalgebruik )
Ik krijg regelmatig 'interessant' aangeboden, terwijl dat niet in mijn persoonlijke profiel zou passen
Algoritmes zijn niet zo interessant, maar de wisselwerking tussen mensen die overeenkomen graag met elkaar te willen praten, kunnen vrij interessant zijn.
Zonder snelweg ben je niet in 5u in Parijs ...
Hoe oninteressant een snelweg ook is, het zorgt er wel voor dat je je doel bereikt.

Zonder algoritme op jouw feed, zal je nooit de juiste ( of in de buurt komende ) personen aantreffen.

Of ga je puur op steekwoorden zoeken, elke dag.
Anderen met interesse in een onderwerp ....
Juist dáár zijn die algoritmes voor gemaakt, als jij een nieuw account opzet ( schoon, schoon ipadres, pure omschrijvingen in je zoektochten) zal het lukken.
Maar de schaduwprofielen van de grote online bedrijven zullen je binnen een paar dagen nagenoeg perfect in een hokje plaatsen.

Internet bezoeken is niet meer 'alleen' een paar pagina's bekijken, dankzij cookies en tracking is er meer over jou bekend dan je zou denken.
Zelfs al zou je van alles blokkeren met plugins ( die je van een externe partij betrekt ) hou je dit niet tegen.

Tails dmv van TOR kan iets tegengaan, maar dan moet je ook geen emails gaan lezen daarmee.
Ah het vinden van mensen. Dat kan op de volgende manieren:
1. Je wordt door anderen geïntroduceerd; (lekker ouderwets)
2. Je vind een Twitterlink via een ander medium; (de website van een voetbalvereniging of via een maps app)
3. Je vindt iemand via een (nog steeds mogelijke) open Twitter ‘thread’. (Of hoe je die dynamiek ook wilt noemen)

PS: ik denk toch dat algoritmes niet de nuances kunnen snappen.

[Reactie gewijzigd door Some12 op 12 augustus 2020 11:03]

Vroeger was die bubbel je eigen dorp of je eigen kroeg. Nu is het je eigen twitterfeed. Ik zie niet veel verschil, alleen dat het nu wat meer publiekelijk is en dus meer mensen het zien.
Er zit wel degelijk verschil in. Ik denk dat je in een dorp - waar iedereen je kent en waar je mensen ook gewoon weer tegenkomt bij de bakker of de supermarkt - meer let op je uitspraken dan online. Want daar is het maar de vraag wie er achter het account van Tweetmaster69 zit. Daar kan zomaar 1 of andere zolderkamer-toetsenbord-terrorist zitten van 15 jaar oud, die de ene na de andere vulgaire tweet de ether in slingert, om vervolgens elke vorm van kritiek te pareren door een desbetreffend account te blokkeren.
Dit, dit precies. Het doet me een beetje denken aan de Greater Fuckwad Theory.

https://knowyourmeme.com/...r-internet-fuckwad-theory
True. Maar de wedervraag is dan wel: vind je het nu dan zo lekker gaan op Twitter?
Ik denk dat Twitter letterlijk slecht is. En dat meen ik serieus. Maar om nu alleen gelijkgezinden te laten reageren... dan hoort niemand meer een tegenklank.
Ik denk dat een van de grootste problemen met Twiiter het gebrek aan tegenklank is. De meesten zitten in een bubbel en dat wordt een echte echokamer. De meningen versterken elkaar en worden zodoende steeds extremer.

Ik merkte dat zelf ook toen ik nog op Twitter zat. Na een tijdje begon ik me steeds minder thuis te voelen tussen ideeën die steeds extremer leken te worden. Nu ik af en toe nog weleens kijk op de accounts die ik toen volgde, vallen mijn ogen soms uit.
Dit ja. Het is zo zwart-wit tegenwoordig. Je bent óf ergens helemaal voor, óf als je een beetje een vervelende vraag stelt, ben je gelijk een racist of sexist of fascist, of weet ik wat nog meer.

Het is zwart-wit in HDR. En zelfs dat vinden ze racistisch.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 11 augustus 2020 20:48]

Tja, je hebt zelf in de hand ie of wat je volgt en wat je ziet, dus als het je niet bevalt ben je wellicht een afslag te ver gegaan?

Maar dit is echt niet eigen aan Twitter maar gewoon aan het internet zelf. Als iets maar populair genoeg is, krijg je vanzelf dat een deel gewoon niet meer leuk is om te bekijken. Hoe lager de drempel tot deelname, hoe sneller zoiets kan ontstaan.
Mwoah, ik hoef youtube maar te openen en aan de rechterkant komt de Jordan Peterson bullshit me al tegemoet na het kijken van een filmpje. Zelfs als ik helemaal niks met die man heb.

Het helpt ook niet dat de algoritmes hier steeds meer een hand in krijgen.

[Reactie gewijzigd door Sandor_Clegane op 11 augustus 2020 22:00]

Je hebt alleen je startpagina in de hand. Als je regelmatig ergens tegenin gaat staat "aanbevolen voor jou" binnen no-time vol met tweeps van bedenkelijk niveau.
Kan er niemand meer "gekwetst" worden.
Totdat ze weer in aanraking komen met de schokkende buitenwereld, waar de misplaatste entitlement de kop weer opsteekt.
Zwets toch niet, als je je onbeschoft gedraagt in de echte wereld, waren er altijd al consequenties.

Dat heeft heel weinig met “entitlement” te maken. en over entitlement gesproken, niemand heeft de plicht jou aan te moeten horen. Ook op Twitter :)
Dat er genoeg troep is op twitter die je liever niet ziet snapt iedereen, maar het feit dat veel mensen geen tegengeluiden meer horen in hun omgeving en zich bij het minste gerinste gekwetst gaan voelen gaat hier echt niet door verbeteren.
Ik denk dat iedereen nog genoeg tegengeluid hoort, er is niet aan te ontkomen. Maar ik zit ook niet te wachten op de met haat doordrenkte holocaust ontkennende maga petjes dragende trump supporters, die je aanvallen en voor alles uitschelden omdat je hun rechten “afpakt”. (Ik zou niet weten hoe ik als kaaskop hun rechten zou kunnen afpakken, maar dat snappen ze zelf ook niet echt).

Daarnaast is het een prima methode om dat andere grote probleem aan te pakken: influencers en sterren die via Twitter geïntimeerd en gepest worden, tot zelfmoord aan toe. ( recentelijk nog fors in het nieuws geweest).

Persoonlijk had ik liever gehad dat Twitter echt had opgetreden tegen abuse, maar goed, het is een begin.
De replies zijn neem ik aan nog wel publiekelijk zichtbaar. Dus iedereen kan nog steeds gekwetst worden.

Heb je het rustig met wat random mensen over een aardappelgerecht, krijg je weer zo'n "gekwetste" lutser ertussendoor die zich aangevallen voelt omdat hij een aardappel-gerelateerd ongeluk heeft gehad, en hij niet snapt dat we zijn gevoelens zomaar negeren.
Jawel, want je kan kennelijk gewoon retweeten en daar iets bijschrijven. Dat houdt in dat het geen onderdeel van de conversatie wordt, maar uiteraard krijgt de user die je retweet een melding en kunnen anderen het zien. Het enige dat anders is, is dat anderen het niet zien in de conversatie zelf en dus binnen de bubbel blijven/geen enkel tegengeluid horen.

Ik heb zelf zoiets van; als je dat wil, knikker dan lekker je profiel op privé. Nu krijg je publieke circklejerks zonder enige interactie. :+ Zo erg is ‘t op Facebook nog niet eens gesteld. :’)
Alsof je nu wel tegen klank hoor. Mensen reageren niet op mensen met een andere mening, ze schelden zo'n persoon helemaal uit en maken hem voor alles en nog wat uit.. Het is precies de reden waarom ik gestopt ben met Twitter. Ik heb nog nooit een zinnige discussie gehad op twitter..

Regeren door volgers is in principe prima, maar wel met als voorwaarde dat de persoon je al minimaal 48 moet volgen. Dus niet follow, rant posten en vervolgens unfollow.. Ik denk dat de gemiddelde internet trol meer intelligente dan de developers van Twitter..

De meeste echte discussies heb ik nu trouwens gewoon via whatsapp.. Zeker via de web interface is dat erg prettig..
Want sociale media hebben nog niet genoeg informatie over ons?

Dit klinkt als een recept wat keihard fout kan gaan als er personen aan de macht komen die graag willen bepalen wat gezegd kan worden.
Mensen vervolgen om een tweet vind ik te ver gaan. Het is juist fijner om dan de mogelijkheid te hebben om anoniem(-ish) te blijven. Mocht iemand het op je gemunt hebben, dan heb je nog soelaas bij het gegeven dat diegene niet zomaar kan weten wie je IRL bent (mits je dat niet vrijgeeft natuurlijk).
Dus als iemand tot op het bot racistische opmerkingen of doodsbedreigingen uit in een Tweet, dan vind jij het te ver gaan om diegene te vervolgen?
Vind ik niet. Als iemand vervolgt kan worden, bekent dat de dienst (Twitter in dit geval) genoeg informatie heeft, en wil afgeven, mogelijk zelfs zonder gerechtelijk bevel, om iemand uniek te identificeren.

In de verkeerde handen is dat uiterst gevaarlijk. Maar de politie, of Twitter, kan ook een lelijk vergissing maken.

Ik vind het niet in verhouding staan om ieder's privacy op te geven voor die anderhalve malloot die iets zegt wat je niet mag zeggen. Helemaal gezien ons grondwettelijk recht van vrije spraak. Ik quote uit de Grondwet, Artikel 7, Paragraaf 3:
Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in de voorgaande leden genoemde middelen heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
Je bent dus strafbaar als je je niet houdt aan Artikel 1, het verbod op discriminatie. Maar dat betekent in mijn ogen niet dat iedereen een privacyrisico moet lopen.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 12 augustus 2020 19:51]

en dan de volgende stap is eerst aanmelden met je ID in je browser voordat je het internet op mag?
oh, dat is dan nieuw voor mij. Kan je dat uitleggen? Want heb nog nooit mij ergens voor moeten legitimeren om windows te installeren/gebruiken?
Meer safe-zones!!
Kan nu echt niemand inzien dat dit de verkeerde kant opgaat 8)7
Ze gaan dit inzien op 1 manier : inkomsten daling }>
Ze zouden iets moeten doen aan het criminaliseren van onschuldige opmerkingen. Iedereen lijkt zich wel ergens aan te willen storen, soms aan de simpelste opmerkingen. Die slachtoffers worden vervolgens door een grote groep mensen keihard de grond in geboord, publiekelijk, stelletje kutsadisten. En iedereen die voor het slachtoofer opkomt, krijgt dezelfde behandeling.

Door replies te beperken voorkom je dit niet. Door te beperken wie jouw tweet mag quoten/retweeten, kom je al een heel eind verder. Maar vaak wordt er zelfs een screenshot van een tweet gemaakt, zodat het slachtoofer maar geen notificatie krijgt. Echt achterbaks.

Maar: In elk geval in de app kunnen ze daar iets aan doen. Je kunt in Android als app-developer nml instellen dat je geen screenshots kunt maken. ABN-AMRO heeft dat bijv (kun je uitzetten hoor). Je kunt dan alleen nog een screenshot maken met root, en een heleboel gekloot en geluk.

Hoe je dit op het web voor elkaar moet krijgen?... Ik denk dat je hooguit iets van beeldherkenning kunt gebruiken om te zien of een screenshot een tweet is. Maar dat gaat ook wel erg ver.
Dan maar naar Mastodon. Alleen jammer dat veel interessante mensen daar (nog) niet zijn.
Dan maar naar Mastodon. Alleen jammer dat veel interessante mensen daar (nog) niet zijn.
Oh, op mastodon zitten de echt enge mensen gelukkig meestal op well known enge servers, die door de helft van de instances geblokt worden. Ideaal platform dat.
Als ze geblokt worden heb je er toch geen last van? En als gebruiker heb je zelf de vrijheid om toch te volgen als je daar behoefte aan hebt.
Daarom noem ik het een ideaal platform. :)
O ik las het als sarcasme |:(
nog meer circlejerk voor links
Goed idee. Door de comments dicht te gooien hou je de driftkikkers buiten de deur wanneer je simpelweg een aankondiging doet. Als die intellectuele kleuters (veelal ex-Tumblr wokies of 4chan-achtige trolletjes) niet meer kunnen reageren druipen ze vanzelf af.
'Social' media begint gewoon een groot gepersonaliseerd reclameblok te worden. Alleen maar reageren als de gebruiker dat wil. Dat is het gewoon een advertentie.
Het probleem hier is weer verschoven, namelijk; steeds meer figuren kunnen geen redelijk gesprek meer voeren. Dat kan je als FB niet aanpakken - een maatschappelijk probleem - dus gaan we maar gesprekken nog verder inperken. Dit zal de enige 'bubbel' worden waar iedereen wel in z'n eigen blijft.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee