Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Sport

Tennisster Bertens verliest in Berlijn ruim van Kvitova

Tennisster Kiki Bertens heeft in haar eerste wedstrijd na de coronapauze ruimschoots haar meerdere moeten erkennen in de Tsjechische Petra Kvitova. De Nederlandse topspeelster, die op de wereldranglijst de zevende plek inneemt, ging op het demonstratietoernooi in Berlijn in twee sets onderuit: 6-3 6-2. Het duel op het Duitse gras duurde amper 50 minuten.

Kvitova, de nummer 12 van het mondiale klassement, speelt woensdag in de finale tegen Jelina Svitolina. De Oekraïense versloeg Anastasija Sevastova uit Letland in twee sets: 7-6 (2) 6-3. Bertens speelt woensdag in het duel om de derde plek tegen Sevastova.

Bij de mannen gaat de finale in Berlijn tussen de Oostenrijker Dominic Thiem en de Italiaan Matteo Berrettini.

Bertens kwam eind februari in Doha voor de laatste keer in actie. Ze verloor destijds in de derde ronde van de Chinese Zheng Saisai. Daarna kwam het tennisseizoen tot stilstand door de coronapandemie.